Kafaları yapışık olan kardeşler birbirlerine ilk kez baktılar

Kafaları yapışık olan kardeşler birbirlerine ilk kez baktılar

İsrail'de başlarının arkasından birbirlerine yapışık olarak dünyaya gelen ikiz kız kardeşler, milyonda bir gerçekleştirilen bir ameliyatla birbirlerinden ayrıldı. İkizler bir yıldır her an birlikte nefes alıp vermiş olsalar da birbirlerine ilk defa baktı.

2021.09.06 13:11 - Son Güncellenme: 2021.09.06 13:13 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Kafaları yapışık olan kardeşler birbirlerine ilk kez baktılar

İsrail'de 2020 yılının ağustos ayında doğan yapışık ikiz kız kardeşler hem ülke hem de dünya gündemine girdi.

Kafalarının arkasından birbirlerine yapışık olarak dünyaya gelen ikiz kız bebekler, nadir gerçekleşen bir ameliyatla birbirlerinden ayrıldı. Beersheba kentindeki Soroka Tıp Merkezinde geçen hafta yapılan 12 saatlik operasyon sonucu mutlu sona ulaşıldı.

Operasyona, İsrail'den ve tüm dünyadan onlarca uzman katıldı. İsmi açıklanmayan kız bebeklerin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Hastanenin plastik cerrahi bölümünün başkanı Eldad Silberstein, İsrail'in Channel 12 televizyonuna verdiği demeçte, "Onlar tek başlarına nefes alabiliyor ve artık tek başlarına yemek yiyebiliyorlar" dedi.

İkiz kardeşlerin bu operasyon sonrasında tamamen sağlıklı ve normal bir hayat sürecekleri ifade edildi.

Dünya çapında sadece 20 kez gerçekleştirilen operasyon, İsrail'de ilk kez gerçekleştirildi.

Ameliyattan aylar önce başlarının arasına şişirebilir silikon torbalar yerleştirilen bebeklerin başlarındaki deri bu sayede zaman içinde esnedi. Ameliyat sonrasında kafatasları yeniden yapılandırılınca kardeşlere yeni deri dokusu nakli de yapıldı. Aynı zamanda ikizlerin 3 boyutlu modellendirmelerinden de ameliyat esnasında faydalanıldı.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2021.09.06 13:11 - Son Güncellenme: 2021.09.06 13:13 - HABER MERKEZİ
A