Kadınları kurtaracak çözüm bulundu

Kadınları kurtaracak çözüm bulundu

Denizli'de bir tekstil firması acı biber, ahududu, zeytinyağı gibi bazı gıda ürünlerini nanoteknolojiyle kumaşa işleyerek yağ yakıcı kumaş üretti.

2011.09.19 15:42 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Sağlık
A
Kadınları kurtaracak çözüm bulundu

Firmanın Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tan, yaptığı açıklamada su, şarap, yağ, kir geçirmeyen ve leke tutmayan, kırıştırıldığında deformasyona uğramayan birçok kumaş ürettiklerini söyledi.

Denizli'nin dokuma sektöründe tarihi bir geçmişe sahip olduğunu hatırlatan Tan, kumaş üreticileri olarak gelişen teknolojiyi kullanmak zorunda olduklarını belirterek, "Bu doğrultuda şirketimizdeki Ar-Ge çalışmalarıyla katma değeri yüksek kumaşlar üretmeye başladık. Yapılan Ar-Ge çalışmalarının ardından Denizli'de üstün özelliklere sahip 11 çeşit özel apreli kumaş üretmeyi başardık" dedi.

Yurt dışında da devam eden AR-Ge çalışmaları sonucunda vücudu sıcağa ve soğuğa karşı koruyup vücut ısısını 37 derecede sabit tutan kumaşlar ürettiklerini ve yurt dışından yoğun talep aldıklarını ifade eden Tan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Biz bununla yetinmedik. Ar-Ge çalışmalarımızı yoğun şekilde sürdürerek, acı biber, ahududu, zeytinyağı gibi bazı gıda ürünlerini nanoteknolojiyle kumaşa işleyerek yağ yakıcı kumaş ürettik. Kumaş, insan vücudunu sıklaştırıyor. Yağların eritilmesine yardımcı oluyor. Organik olduğu için vücuda herhangi bir zararı yok. Takım elbise, gömlek, pantolon başta olmak üzere, bir çok alanda kullanılması için üretilen kumaşlarla bir hafta içerisinde iki kilo yağ yok ediliyor. Kadınların en büyük düşmanı olan selülit ile çağın hastalığı olan obeziteye önlem alma açısından ürettiğimiz kumaşlarımızı ihraç etmeye başladık."

Tan, ihracata başladıkları yeni ürünün, kısa süre içinde yurt içinde de tezgahlarda yer alacağını belirterek, en büyük amaçlarının Türk tekstilcisinin sesini dünyaya duyurmak olduğunu kaydetti.

Denizli Organize Sanayi Bölgesi'nde 45 bin metrekarelik alana kurulu fabrikalarında üretime devam ettiklerini ifade eden Tan, 375 kişinin çalıştığı fabrikada üretilen kumaşların AB, ABD ve Rusya'ya ihraç edildiğini söyledi.

Tan, 1994 yılında Türkiye'nin ilk antibakteriyel kumaşını ürettiklerine de değinerek, şöyle konuştu:
"İsviçreli bir firma ile yaptığımız anlaşma doğrultusunda antibakteriyel kumaşlarımızı ürettik. O günlerden bugüne kadar gerek boyama, gerekse üstün özellikli apre Ar-Ge çalışmalarımız sürüyor. Bir yıldan bu yana devam eden çalışmalarımız sonunda Avrupa'nın en yüksek standartlarında üretime başladık. Şu anda kapasitemizin yüzde 20'sini Ar-Ge çalışmalarının yapıldığı kumaş dokuması ve boyamasına ayırdık. Aylık 1 milyon metre üretim kapasitesine sahibiz. Boya apre tesislerinde dünyaca ünlü özel kimyasallar üreten Hunstman, Clariant, Dystar, Rudolf Duraner, Pulcra firmaları ile özel anlaşmalarımız oldu. Çok sayıda akreditasyona sahip olduk."

HÜRRİYET

Diğer Sağlık ve Beslenme Haberleri için tıklayın


2011.09.19 15:42 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Zeynep Çelik
A