Kadınlarda miyoma dikkat! (ÖZEL HABER)

Kadınlarda miyoma dikkat! (ÖZEL HABER)

Hemen hemen 4 kadından birinde olan miyom hastalığı iyi huylu bir tümör olarak adlandırılıyor. Günümüzde 4 kadından birinde olan miyom, sadece jinekolojik muayenelerde ortaya çıkıyor. Özel Esentepe Hastanesi Kadın Doğum Uzmanı Doç. Dr. Engin Korkmazer, "Miyomlar genellikle belirgin bir bulgu vermezken, daha çok hastaların kanama fazlalığı, düzensiz kanama, kasık ağrısı, çocuk sahibi olmakta zorluk şikâyetleri ön plana çıkmaktadır. Özellikle ileri boyutlara ulaşıp diğer organlara baskı yaptığında kabızlık ya da sık idrara çıkma şikâyetlerine neden olabilmektedir" dedi.

2021.02.23 08:35 - Son Güncellenme: 2021.02.23 10:11 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Kadınlarda miyoma dikkat! (ÖZEL HABER)
01:10 Kadınlarda miyoma dikkat! (ÖZEL HABER)

İLGİLİ VİDEO

Kadınlarda miyoma dikkat! (ÖZEL HABER)

GÜLNAME PAÇA / BURSADA BUGÜN

En sık ortaya çıkan kadın hastalıklarından sayılan miyomlar, rahmin kas tabakasından kaynaklanan ve genellikle iyi huylu tümörler olarak adlandırılıyor.

Daha çok 30- 40 yaş arasında görülen bu hastalık, genç bireylerde daha nadir meydana geliyor.

Günümüzde birçok kadında görülen miyomun aynı zamanda kesin bir şekilde sebebi bilinmiyor.

"YAKLAŞIK HER 4 KADINDAN BİRİNDE MİYOM GÖRÜLMEKTEDİR"

Özel Esentepe Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Engin Korkmazer, "Miyomlar rahmin iyi huylu tümörleridir. Miyomlar karşımıza sık sık çıkmaktadır. Yaklaşık her 4 kadından birinde miyom görülmektedir. Miyomlar genellikle belirgin bir bulgu vermezken, daha çok hastaların kanama fazlalığı, düzensiz kanama, kasık ağrısı, çocuk sahibi olmakta zorluk şikâyetleri ön plana çıkmaktadır. Özellikle ileri boyutlara ulaşıp diğer organlara baskı yaptığında kabızlık ya da sık idrara çıkma şikâyetlerine neden olabilmektedir" şeklinde konuştu.

"MİYOMLARIN İLAÇLA BİR TEDAVİSİ MÜMKÜN DEĞİLDİR"

Doç. Dr. Engin Korkmazer, "Miyomların yerleşim yerine göre tedavisi değişmektedir. Miyomların ilaçla bir tedavisi mümkün değildir. Tedavide ana hedef cerrahi olarak miyomun çıkarılmasıdır. Rahmin iç tarafına doğru yerleşmiş miyomlarda histeroskopik yöntemle alınması birinci seçenektir. Rahmin dış tarafına yerleşmiş ve boyutça büyük olan miyomlarda laparoskopik cerrahi yani kapalı ameliyat ön plana çıkmaktadır. Kapalı ameliyatla rahim duvarına bir zarar gelmeden miyomlar başarıyla çıkarılabilmektedir" ifadelerini kullandı.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.02.23 08:35 - Son Güncellenme: 2021.02.23 10:11 - HABER MERKEZİ
A