Kadınlar yemek yaptı, erkekler bulaşık yıkamak için yarıştı

Kadınlar yemek yaptı, erkekler bulaşık yıkamak için yarıştı

Nilüfer Belediyesi tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen Misi Yerel Lezzetler Şenliği renkli görüntülere sahne oldu. Kadınlar en leziz yemekleri yapmak için, erkekler ise en hızlı bulaşık yıkayan kişi olmak için yarıştı.

2011.09.19 13:21 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Kadınlar yemek yaptı, erkekler bulaşık yıkamak için yarıştı

Bursalıların büyük ilgi gösterdiği şenliğe Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Kaymakamı Ekrem Çalık, CHP Bursa mlilletvekilleri Turhan Tayan, Sena Kaleli, Aykan Erdemir'in yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Havanın güzel olmasını fırsat bilen vatandaşlar kurulan tezgahlardan alış veriş yaparak hem ihtiyaçlarını giderdi, hem de günün tadını çıkarttı.
Şenliğin en renkli bölümlerinde biri olan yemek yarışmasında birbirinden leziz yemekler görücüye çıktı. Başkan Mustafa Bozbey, Kaymakam Ekrem Çalık ve Bursa Profesyonel Aşçılar Derneği üyelerinin jüri olarak yer aldığı yarışmada Sevilay Özdemir birinci olurken, ikinciliği Mualla Balta ve üçüncülüğü de Nesrin Gümüş elde etti.
Şenlikte bu yıl ayrıca erkekler arasında bulaşık yıkama yarışması da yapıldı. Bulaşıkların başına geçen erkekler dereceye girmek için ter döktü. Bulaşık yıkama yarışmasının birincisi Serhan Balan oldu.
Başkan Mustafa Bozbey, şenliğin geleneksel hale geldiğini, her geçen yıl artan ilginin memnuniyet verici olduğunu belirtti. Bozbey, "Misi, Nilüfer ilçemizin gözbebeğidir. Burayı kalkındırmak ve değerlerini yaşatmak en önemli hedefimiz. Misi'yi Bursalılar'ın uğrak yeri, dinlenme merkezi yapmak istiyoruz. Misi'deki tescilli tarihi yapıları birer birer restore ediyoruz. Eski okul binası ve kreş binasından sonra restore ettiğimiz 3 binaya konukevi, kitapevi ve müze yapacağız" dedi.
Gün boyu süren şenlikte akşam saatlerinde coşku doruğa çıktı. Nilüfer Halk Dansları ekipleri yaptığı gösterilerle büyük alkış alırken, ünlü sanatçı Feryal Öney gecenin finalini yaptı.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2011.09.19 13:21 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A