KADDAFİ PES ETTİ.. AMA

KADDAFİ PES ETTİ.. AMA

Libya'dan flaş gelişme. Kaddafi'nin son tehditlerinden sonra Libya Dışişleri Bakanı'ndan ilginç bir açıklama geldi:

2011.03.18 16:02 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
KADDAFİ PES ETTİ.. AMA

Libya'dan flaş gelişme. Kaddafi'nin son tehditlerinden sonra Libya Dışişleri Bakanı'ndan ilginç bir açıklama geldi:

'Askeri operasyonlar durduruldu, acil ateşkes çağırısında bulunuyoruz' Libya Dışişleri Bakanlığı, her türlü askeri operasyonu durdurma kararı alındığını bildirdi. Bakanlık kararın, BM'nin Libya hava sahasında uçuşa yasak bölge ilan etmesinin ardından sivilleri korumak amacıyla alındığını açıkladı.

Fransa temkinli

Fransa, Libya'nın derhal ateşkes ilan ederek, her türlü askeri operasyonu durdurma kararı aldığını bildirmesine ihtiyatlı yaklaştıklarını kaydetti.
Reuters haber ajansı, Libya'nın açıklamasından sonra Fransa'nın ihtiyatlı yaklaştığını açıkladığını bildirdi.
Habere göre Fransa, "tehdidin değişmediğini" belirtti.

Kaddafi'yi sözleriyle değil, yaptıklarıyla değerlendireceğiz


İngiltere Başbakanı David Cameron, Libya'nın ateşkes kararı aldığını açıklamasının ardından, "Libya lideri Muammer Kaddafi'yi sözleriyle değil, yaptıklarıyla değerlendireceğiz" dedi.
Cameron, İngiliz yayın kuruluşu BBC'ye yaptığı açıklamada, BM Güvenlik Konseyi (BMGK) kararının açık olduğunu, bu kararın Kaddafi'nin kendi halkına kötü davranmaya son vermesini de içerdiğini belirterek, "Eğer buna son vermezse, gereken önlemler alınacaktır" diye konuştu.
David Cameron, "Kaddafi'nin sözleriyle değil, yaptıklarıyla değerlendirileceğini" vurguladı.
Cameron, ateşkes ilanından kısa süre önce İngiliz parlamentosunda yaptığı konuşmada ise, BMGK'nın Libya'ya uçuş yasağı kararının uygulanması için bu ülkeye askeri uçaklar göndereceklerini söylemişti.
İngiliz basını Libya'nın ateşkes ilan etmesiyle ilgili Fransa ve İngiltere'nin şüpheleri olduğunu aktarıyor.

TEHDİT ETMİŞTİ

Libya lideri Muammer Kaddafi, "Libya'ya saldıracak olanların hayatını cehenneme çevirecekleri" tehdidinde bulundu.Kaddafi, BM Güvenlik Konseyi'nin Libya'da uçuşa yasak bölge uygulanmasına yetki veren kararıyla ilgili oylamadan birkaç saat önce Portekiz'in RTP televizyonuna yaptığı açıklamada, "Eğer dünya delirirse biz de deliririz.Misillemede bulunuruz. Hayatlarını cehenneme çeviririz. Bu ne ırkçılık ve nefret, bu ne delilik" dedi.Libya lideri Kaddafi, "bunun Güvenlik Konseyi'nin müdahale etmesini gerektirecek iki ülke arasındaki bir savaş olmadığını, Konsey yasasının bir ülkenin iç işlerine karışmasına izin vermediğini" belirtti.Kaddafi, böyle bir müdahalenin "açık bir işgal olacağını, Akdeniz ve Avrupa üzerinde ciddi sonuçlar doğuracağını, Akdeniz'in harap olacağını, hiçbir hava ve deniz trafiğinin güvenli olmayacağını" söyledi. 

MİLLİYET

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2011.03.18 16:02 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A