Kaçan boğayı 3 kişi durdurabildi
Rize'nin Güneysu İlçesi'nde sahiplerinin elinden kaçan ve önüne çıkan 1'i çocuk, 3 kişiyi yaralayan öfkeli boğa, 2 saat süren mücadelenin ardından yakalanıp kurban edildi.
2013.10.16 12:14 - Son Güncellenme: 2013.10.16 12:14 - Güncel - HABER MERKEZİ
Olay, Adacami Köyü'nde meydana geldi. Sahiplerinin elinden kaçan kurbanlık boğa, Rize-Güneysu karayoluna çıktı, yakalamaya çalışanları kovaladı. Karayolunda ulaşımın da aksamasına neden olan boğa, önüne çıkan 1'i çocuk, 3 kişiyi boynuz darbeleri ile yaraladı. Araçlarla sıkıştırılan, boynuna ip atılan boğa uzun süre karayolunda kaçtı. Jandarma ve polis ekipleri ile vatandaşlar hayvanı yakalamaya çalıştı.
Yaklaşık 2 saat süren mücadelenin ardından bir evin önünde sıkıştırılan boğa, kamyonetin kasasından uzanan kişilerce boğazına bağlı ipi tutularak yakalandı, aynı yerde kurban edildi. Kurban sahipleri, boğayı yakalamaya çalışırken çok yorulduklarını söyledi.