Kaçak su ile mücadelede büyük başarı

Kaçak su ile mücadelede büyük başarı

Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü, kaçak su kullanımına yönelik alınan tedbirlerle yüzde 65 oranındaki kaçak su kullanımını yüzde 23'e çekmeyi başardı.

2012.02.08 11:24 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Kaçak su ile mücadelede büyük başarı

 

Kaçak su ile mücadelede önemli aşamalar kaydeden BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, altyapı çalışmaları ve su sayaçlarının yenilenmesiyle kaçak su kullanım oranını dünya standartlarına çekti. 1995 yılında Bursa'daki kaçak su kullanım oranının yüzde 65'ler seviyesinde seyrettiğini hatırlatan Çetinavcı, uzun yıllardır sürdürülen titiz çalışmalarla, bu oranı, yüzde 23'e kadar çekmeyi başardıklarını belirtti.
Şebeke altyapı kaçakları ve eski su sayaçlarından kaynaklanan kaçak su kullanımının önüne geçmek için su vatandaşların doğru ölçüm yapabilen su sayaçlarını BUSKİ'den temin edebildiğini belirten Çetinavcı, su sayaçlarının suyun kalitesine göre çeşitli sınıflara ayrıldığını vurguladı. Kullanıma sunulan sayaçların üst kalitede olduğunu kaydeden Çetinavcı, çeşmeden akan suyun içilebildiği, kalite derecesi yüksek suyun ölçümlenebilmesine elverişli sayaçların kullanılmasının önemine değinerek, 10 yıllık kullanım süresini dolduran sayaçların da değiştirilmesi gerektiğini dile getirdi. Çetinavcı, Bursalılara en iyi hizmeti vermeyi ilke edinen BUSKİ'nin, 2012 yılı sonunda da kaçak su kullanımı oranını yüzde 20'ye çekmeyi hedeflediğini belirtti.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2012.02.08 11:24 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A