Kaçak servislere geçit yok

Kaçak servislere geçit yok

Bursa Büyükşehir Belediyesi şehir içindeki servis taşımacılığının kontrollü bir şekilde sürdürülebilmesi için S plaka satışlarını sürdürürken, kaçak servis taşımacılığına da geçit vermiyor.

2012.01.11 15:38 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Kaçak servislere geçit yok

 

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri ve UKOME Başkanı Seyfettin Avşar'ın başkanlığında yapılan ihalelerde 86 S plakasının satışı gerçekleştirildi. Toplamda bin plakanın sahibini bulacağı ihalelerin, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde periyodik olarak tekrarlanacağı bildirildi. Kentte servis taşımacılığı yapmaya yetkili araç sayısının yetersizliğinden hareketle, ruhsatsız çalışmaların önüne geçmeyi amaçlayan uygulamada 100 bin 750 TL bedelle açık artırmaya sunulan plakaların fiyatlarında herhangi bir indirime gidilmesinin söz konusu olmadığı da belirtildi.

Denetimler sürüyor
Yeni uygulamayla kentteki ruhsatsız servis taşımacılığının da önüne geçmeyi hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda kaçak servis taşımacılığı yapan araçlara yönelik denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Aralık ayı itibari ile 334 araca işlem yapan Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, 136 aracı bağlarken, tespit edilen 105 aracın da takibe alındığını kaydetti.
Bu arada Kestel, Mudanya ve Gemlik'te daha önce özel izinle öğrenci taşımacılığı yapan araçlar da İdare Mahkemesi'nin aldığı kararla, ruhsatlı S plakası olmadan servis taşımacılığı yapamayacaklar.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2012.01.11 15:38 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A