Kaçağa geçit yok

Kaçağa geçit yok

İZMİR'in Çeşme İlçesi'nde düzenlenen operasyonda, baharatçılık yapan M.G.'nin işyerinde, hepsi kaçak ürün olan cinsel gücü artıran hap, alkollü içki ve parfüm ele geçirildi. Çeşme'de geçen ay da bir TIR'ın dorsesinde iki Suriyeli kaçağın yakalandığı belirtildi.

2013.10.08 17:47 - Son Güncellenme: 2013.10.08 17:48 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
Kaçağa geçit yok

 

İzmir Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ve Çeşme Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Bölge Amirliği görevlileri aldıkları bir istihbarat üzerine Çeşme merkezinde faaliyet gösteren M.G.'ye ait baharat dükkanına baskın düzenledi. M.G.'nin işyerinde yapılan aramada yurda kaçak yollarla getirildiği tespit edilen toplam 227 çeşitli marka parfümeri ürünü, 97 şişe çeşitli markalarda yabancı menşeli alkollü içki ve 186 çeşitli markalarda cinsel gücü artırıcı ilaç ele geçirildi. El konulan ürünlerin piyasa değerinin yaklaşık 53 bin 279 TL olduğu, yurda kaçak yollarla getirdiği tespit edilen M.G. hakkında, 5607 Sayılı Kanuna Muhalefet'ten Savcılığa suç duyurusunda bulunulduğu belirtildi.

DORSEDE İKİ KAÇAK YAKALANDI

Geçen ay da Çeşme Deniz Hudut Kapısı'ndan İtalya'nın Trieste Limanı'na gitmek üzere bekleyen Ro-Ro gemisindeki TIR'ların dorselerinin gümrüklü sahaya alınmasıyla, araçlarda rutin karbonmonoksit uygulaması yapıldı. Araç dorselerinden birinde normal değerlerin üzerinde veri tespit edildi. Bunun üzerine açılan dorsede, yasadışı yollardan yurtdışına gitmeye çalışan Suriye uyruklu iki erkek bulundu. Dorsede yapılan incelemede, iki kişinin rahat nefes almaları ve karbonmonoksit kontrolünde yakalanmamak için, aracın ön bölümüne nefes alma aparatı bulunan bir hortumun yerleştirildiği, bir ucunun aracın tentesinden dışarıya çıkarıldığı saptandı. Yakalanan Suriyeli kaçaklar A.A ve A.C., yurtdışına gitmeleri için kendilerine yardım eden kişiye 5 bin 500'er dolar ödeme yaptıklarını söyledi. Ayrıca TIR içerisinde yaşamsal faaliyetlerini sürdürmeleri için kendilerine yiyecek, su ve hava almak için hortum ile iki maske verdiklerini belirtti. İki kaçak hakkında yasal işlem yapıldı.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.10.08 17:47 - Son Güncellenme: 2013.10.08 17:48 - HABER MERKEZİ
A