Kabine Toplantısı ne zaman yapılacak? Asgari ücret Kabine Toplantısında açıklanacak mı? Asgari ücret ne zaman açıklanacak?
Kabine Toplantısının gündem maddeleri arasında asgari ücret zammının yanı sıra emekli ve memur maaşı konularının yer alması bekleniyor. Peki, Kabine Toplantısı ne zaman yapılacak? Asgari ücret Kabine Toplantısında açıklanacak mı? Asgari ücret ne zaman açıklanacak?
2023.12.25 11:35 - Son Güncellenme: 2023.12.25 11:35 - Siyaset - HABER MERKEZİ
Gündeminde asgari ücretin de olacağı beklenen yılın son Kabine Toplantısı için gözler takvimde. Peki, Kabine Toplantısı ne zaman yapılacak? Asgari ücret Kabine Toplantısında açıklanacak mı? Asgari ücret ne zaman açıklanacak?
KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN YAPILACAK?
Cumhurbaşkanlığı takviminde Kabine Toplantısı tarihine dair herhangi bir bilgi yer almıyor. Kabine Toplantısı son olarak 6 Aralık tarihinde gerçekleşti.
Normal zamanda iki haftada bir gerçekleşen toplantının 18 Aralık Pazartesi günü yapılması bekleniyordu fakat toplantı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yoğun takvimi nedeniyle gerçekleşmemişti.
Yeni toplantının asgari ücret mesaisi nedeniyle 25 Aralık Pazartesi günü saat 15.30'da yapılması bekleniyor.
KABİNE GÜNDEMİNDE NELER VAR? ASGARİ ÜCRET AÇIKLANACAK MI?
Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantı süreci devam ettiği için önümüzdeki Kabine toplantısından asgari ücretle ilgili karar çıkması beklenmiyor. Karar, asgari ücret tespit komisyonunun son toplantısı sonrasında alınacak.
Bununla birlikte emekli ve memur maaş zamlarıyla ilgili olası ek düzenlemelerin de Kabine'nin gündeminde yer alması bekleniyor.

SON TOPLANTIDA ASGARİ ÜCRET MESAJI
6 Aralık tarihinde yapılan son Kabine Toplantısının ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan asgari ücret zammıyla ilgili açıklamalarda bulunmuştu.
İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın o açıklaması;
"Yılbaşında ekonomik dengeyi sarsmayacak, çalışanlarımızın kayıplarını giderecek bir asgari ücret belirleyeceğiz. İşçilerimizin onayını alacak, işverenlerimizi de yormayacak ve istihdama zarar vermeyecek bir asgari ücret seviyesi hedefi ile süreç yönetilecek."