Kabe'de de inşaat var hac yasak mı?

Kabe'de de inşaat var hac yasak mı?

Olaylı 1 Mayıs görüntülerinin ardından yaşananları Radikal yazarı kaleme aldı. Bir işçinin sorusu herkesi şaşkına çevirdi.

2013.05.02 14:31 - Son Güncellenme: 2013.05.02 14:31 - Medya - HABER MERKEZİ
A
Kabe'de de inşaat var hac yasak mı?

 


Dün sendikalar ve hükümet arasında yaşanan restleşme kötü görüntülere sahne oldu. Biber gazlı, taşlı, sopalı saldırıların sonucunda 22 polis memuru, 3 sivil yaralandı, 72 kişi ise gözaltına alındı. Eylemcilerin arasında birisi vardı ki, "Kabe'de de inşaat var, hac yasaklanır mı?" diyerek herkesi şaşkına çevirdi.

Radikal gazetesi yazarı Koray Çalışkan bugün Taksim'de yaşanan olayları yazdı. Sendikaların Taksim inadını açıklarken "Taksim'de değil başka yerde kutlasınlar'' diyenlere bir eylemcinin sözüyle cevap verdi: ''Kâbe'de de inşaat var. Haccı yasaklarlar mı?" ''Devlet inat etti'' diyen Çalışkan, binlerce insanın bir değil beş meydanda kutlama yaptığını söyledi.

Taksim'in göbeğinde yaşananları analiz eden radikal yazarı, "N'olur yani onlar da başka yerde kutlasınlar" diyenlere en güzel yanıtları burada duydum" diyerek o işçinin ve diğerlerinin sözlerini şöyle kaleme aldı;

''KABE'DE DE İNŞAAT VAR, HACCI YASAKLARLAR MI''

İşçi emeklisi Fatih Çam (57) "1 Mayıs gibi insancıl bir günü gaza boğdular. Tadilat varmış. Kutlama olmazmış. Kâbe'de de inşaat var. Haccı yasaklarlar mı?" dedi.

''BİZİ TAKSİM'DE İSTEMİYORLAR''

Bizi dinleyen arkadaşı Şemsettin Dikmen (56) araya girdi: "Niye saldırıyorlar biliyor musun? Geçen sene gücümüzü gördüler. Bizi Taksim'de istemiyorlar. Seneye de diyecekler ki: Bakın Kazlıçeşme'de miting alanı yaptık. Gidin orada kutlayın."

''TAKSİM SOLUN 1 MAYIS ALANIDIR''

"Gider misiniz? Gitseniz ne olur?" diye sorunca bana çıkıştı: "Taksim Meydanı solun 1 Mayıs alanıdır. 77'de 34 canımızı verdik. Önce onlara ayıp olur. Burayı bizim tarihimizden silmek istiyorlar, ondan yasaklıyorlar. AVM'lerine nezih meydan istiyorlar. Plaza Mayo anneleri gidip başka yerde toplanırlar mı! Olmaz."

 

RADİKAL

Diğer Medya Haberleri için tıklayın


2013.05.02 14:31 - Son Güncellenme: 2013.05.02 14:31 - HABER MERKEZİ
A