Kabartma markaya dikkat

Kabartma markaya dikkat

İl Halk Sağlığı Müdürlüğü bir açıklama yaparak damacanalarda herhangi bir olumsuzlukla karşılaşıldığında en yakın sağlık kuruluşuna veya 'ALO 184' hattına başvurun" uyarısında bulundu.

2013.07.17 13:29 - Son Güncellenme: 2013.07.17 13:29 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
Kabartma markaya dikkat

 

 

Antalya İl Halk Sağlığı Müdürlüğü'nden, tüketimi yaygınlaşan damacana ve diğer ambalajlı içme suları konusunda uyarıcı açıklama yapıldı. Açıklamada, valilik izniyle üretim yapan firmaların, yönetmelik hükümlerine uygun dolum yapıp, satışa sunması gerektiği belirtilirken, tüketicinin de dikkat etmesi gereken hususlara yer verildi. Açıklamada, "Suyun ambalajını açan ilk kişinin siz olduğunuza emin olmalısınız. Pastane, lokanta, kafeterya, çay bahçesi gibi yerlerde ambalajın açık olmadığından iyice emin olun.

ETİKET MUTLAKA İNCELENMELİ

Satışa sunulmuş ambalajlı suların üzerlerindeki etiketlerin incelenip, valilik izni olup olmadığına dikkat edilmesi gerektiğine vurgu yapılan açıklamada, bu tür denetimsiz ve sağlıksız sulardan uzak durulması istendi. İzinli kaynak suların üç ayda bir müdürlük tarafından, altı ayda bir de bakanlık tarafından denetlendiği, üretilen suyun numunesinin mikrobiyolojik, fiziksel ve kimyasal analizden geçtiği, rutin denetim ve gözetimler yanında halkın şikâyetleri doğrultusunda gerekli incelemelerin yapılıp olumsuzluğun niteliğine göre üretici firmaya cezai işlem uygulandığı da hatırlatıldı.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.07.17 13:29 - Son Güncellenme: 2013.07.17 13:29 - HABER MERKEZİ
A