Justin Bieber'ın hastalığı ne?

Justin Bieber'ın hastalığı ne?

Kanadalı şarkıcı Justin Bieber'ın hangi rahatsızlıktan muzdarip olduğunu biliyor musunuz?

2013.05.02 20:56 - Son Güncellenme: 2013.05.02 20:57 - Magazin - HABER MERKEZİ
A
Justin Bieber'ın hastalığı ne?

Özellikle genç kızların konseri için saatlerce bekleyip giremeyince ağlama krizlerine girdiği Justin Bieber ADD( Attention Deficit Disorder) olarak bilinen Dikkat Eksikliği Bozukluğu sorunuyla uğraşıyor. Bu sebeple derslerine kendini veremediği ve konsantrasyon sorunu yaşadığı biliniyor.

Justin Bieber dersleri için günlük 3 saatini ayırması gerektiğini belirtiyor. Ara vermeden konsantre olmadığı için sık sık masa başından ayrılıyor. Öğretmenleri bu sebeple saatte bir 5-10 dakikalık aralar vererek odaklanmasını sağlamaya çalışıyor.

Dikkat Eksikliği Bozukluğu
Dikkat Eksikliği Bozukluğu, ADHD kısa adıyla bilinen Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu'nun 3 alt kolundan biridir. Dünya nüfusunun %1-5'i bu rahatsızlıkla baş etmeye çalışmaktadır. Kızlara oranla erkeklerde görülme riski 5 kat daha fazladır.

Unutkanlık, konsantrasyon eksikliği, dikkatsizlik, odaklanamama, yorgunluk ve sürekli hareket etme isteği belirtiler arasındadır. Rahatsızlığın tedavisinde uyarıcı ve uyarıcı olmayan ilaçlar kullanılabilir. İlaçlar hastalığı gözle görülür derecede engellese de tamamen tedavi edici değildir. İlaç kullanımı sonlandırıldığında hastalık yeniden görülmektedir.

Milliyet

Diğer Magazin Haberleri için tıklayın


2013.05.02 20:56 - Son Güncellenme: 2013.05.02 20:57 - HABER MERKEZİ
A