Joe Biden yemin ederek ABD'nin 46. Başkanı oldu

Joe Biden yemin ederek ABD'nin 46. Başkanı oldu

ABD'nin 46. başkanı seçilen Joe Biden için Kongre Binası'nda yemin töreni düzenlendi. Biden yemin ederek resmen görevine başlamış oldu. Biden ilk açıklamasında "Halkın iradesi tecelli etmiştir. Demokrasi bir kez daha üstün geldi" dedi.

2021.01.20 19:51 - Son Güncellenme: 2021.01.20 21:23 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Joe Biden yemin ederek ABD'nin 46. Başkanı oldu
06:25 Joe Biden yemin ederek ABD'nin 46. Başkanı oldu

İLGİLİ VİDEO

Joe Biden yemin ederek ABD'nin 46. Başkanı oldu

ABD'nin 46. Başkanı seçilen Joe Biden 3 Kasım'da yapılan seçimlerin ardından bugün görevi resmen devralıyor. Trump, Beyaz Saray'dan ayrıldığı sırada Biden, yardımcısı Kamala Harris ile birlikte yemin töreni öncesi St. Matthew the Apostle Kilisesi'ne ziyarette bulundu. Kilise ziyaretinin ardından Biden ve Harris, yemin töreninin ardından görevini resmen devraldı.

BIDEN'DAN İLK AÇIKLAMA

"TÜM AMERİKALILARIN BAŞKANI OLACAĞIM"

ABD Başkanı Joe Biden yemin töreninin ardından yaptığı açıklamada "Demokrasi bir kez daha üstün geldi. Halkın iradesi tecelli etmiştir. Yapacağımız çok şey ve önümüzde güzel fırsatlar var. Bugün umutları yeniden yeşerttiğimiz gündür.Demokrasiye inancımız birliğe olan inancımızla mümkün olacaktır." dedi.

ABD Başkanı Biden, hem kendisini destekleyenler hem de desteklemeyenler için çalışacağını vurgulayarak, "Tüm Amerikalıların başkanı olacağım. Amerikan hikayesinin yeni bölümünü yazacağız" ifadelerini kullandı.

ABD BAŞKAN YARDIMCISI HARRIS YEMİN EDEREK GÖREVİNE BAŞLADI

ABD'nin ilk kadın başkan yardımcısı seçilerek tarihe geçen Kamala Harris, Washington'da düzenlenen törende yemin ederek görevine başladı.

"AMERİKA'DA YENİ BİR GÜN" PAYLAŞIMI

Joe Biden, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda yeni dönemin sinyallerini verdi. Biden, "Amerika'da yeni bir gün" paylaşımı yaptı.

BIDEN'DAN EŞİNE: "YANIMDA OLMANDAN DAHA FAZLA MİNNETTAR OLAMAZDIM"

Biden, Kongre binasına gelmesinin ardından yemin töreni öncesi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, yakında First Lady olacak olan eşi Jill Biden'a, "Seni seviyorum Jilly ve önümüzdeki yolculukta senin yanımda olmandan daha fazla minnettar olamazdım" dedi.Biden, yaptığı paylaşımda eşi ile el ele tutuştuğu görüntüyü kullandı.

TRUMP'IN YARDIMCISI PENCE, BIDEN'IN YEMİN TÖRENİNE KATILDI

ABD'nin 46. Başkanı seçilen Joe Biden 3 Kasım'da yapılan seçimlerin ardından bugün görevi resmen devralıyor. Dünyanın merakla beklediği yemin törenine katılan isimler dikkat çekti. ABD'nin 45. Başkanı Donald Trump, Biden'ın yemin törenine katılmayacağını açıklarken Trump'ın yardımcısı Mike Pence törene katılacağını açıklamıştı. Pence, törene eşi ile birlikte katıldı.

Pence'in yanı sıra ABD'nin 42. Başkanı Bill Clinton, 43. Başkanı George W. Bush, 44.Başkanı Barack Obama ve eşi de törende yer alındı.

BIDEN, YEMİN TÖRENİ ÖNCESİ GELENEĞİ BOZMAYARAK KİLİSEYE GİTTİ

Biden, tören öncesi bir gelenek olan kilise ziyaretine eşi Jill Biden ile gitti.

ABD tarihinin ikinci Katolik başkanı olacak Biden, dua etmek için "St. Matthew the Apostle" Kilisesini tercih etti.

Biden'a başkan yardımcılığına seçilen Kamala Harris ve eşi Douglas Emhoff, Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, Senato'daki Cumhuriyetçilerin Lideri Mitch McConnell ve Demokratların Lideri Chuck Schumer da eşlik etti.

OBAMA'DAN BIDEN'A: "SENİN ZAMANIN" 

ABD'de 2009-2017 yıllarında iki dönem başkanlık yapan Barack Obama, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, başkanlık yaptığı dönemde yardımcılığını yapan ve ülkenin 46'ıncı başkanı seçilen Joe Biden'ı tebrik ederek şans diledi. Obama, "Bu senin zamanın" yazarak kendisi ve Biden'ın fotoğrafını paylaştı.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2021.01.20 19:51 - Son Güncellenme: 2021.01.20 21:23 - HABER MERKEZİ
A