Joe Biden: Onlar protestocu değil teröristti

Joe Biden: Onlar protestocu değil teröristti

ABD'nin seçilmiş Başkanı Joe Biden, "Dün özgürlüğün kalesine ve demokrasimize görülmemiş bir saldırı yapıldı" açıklamasında bulundu.

2021.01.07 22:04 - Son Güncellenme: 2021.01.07 22:52 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Joe Biden: Onlar protestocu değil teröristti
00:09 ABD'de ortalık savaş alanına döndü!

İLGİLİ VİDEO

ABD'de ortalık savaş alanına döndü!

Biden, ABD Kongresini basanların "yerli terörist" olduğunu, Trump'ın ise en başından demokratik kurumlara "topyekun saldırı" başlattığını söyledi. 

Joe Biden'ın açıklamalarından satır başları; 

Kongre baskını Trump'ın demokrasiye saldırılarının sonucuydu. Saldırılar demokrasimize zarar verdi. Kongreye saldıranlar protestocu değil teröristti. Kongre saldırısı ülke tarihindeki en karanlık günlerden biriydi. Demokrasimize yapılan bir saldırıydı. Başkanlar kanunların üzerinde değildir. Hiçbir başkan kral olamaz. Adalet Bakanlığı bizim için her şeyden önemli. 1870 yılından bu yana Adalet Bakanlığımız ve bakanımız var.

O günden bu yana anayasa maddelerimiz sivil hakları ortaya koyuyor. Kongre saldırısı, siyah yaşamlar değerlidir protestolarıyla karşılaştırılınca, adaletin eşit sağlanması konusunda net bir başarısızlıktı. Buradan yargıçlara, savcılara sesleniyorum. Ben başkan olduğumda da sadakatiniz bana olmayacak. Bana sadık olmayın, sadık olduğunuz tek şey hukuk ve adalet olsun. Siz başkanın değil, halkın yargısısınız.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2021.01.07 22:04 - Son Güncellenme: 2021.01.07 22:52 - HABER MERKEZİ
A