Jinekolojik muayenelerinizi ihmal etmeyin! (ÖZEL HABER)

Jinekolojik muayenelerinizi ihmal etmeyin! (ÖZEL HABER)

Kanser hastalığına dikkat çekmek ve farkındalığı artırmak için 1-7 Nisan arası ülkemizde 'Kanser Haftası' olarak kabul ediliyor ve bu kapsamda çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Özel Esentepe Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Engin Korkmazer, "Rahim ağzı ve yumurtalık kanseri erken safhada yakalandığında çok büyük bir başarıyla tedavi edilebilmektedir. Bu yüzden yıllık jinekolojik muayenelerinizi ihmal etmeyin" dedi.

2021.04.05 09:21 - Son Güncellenme: 2021.04.05 09:27 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Jinekolojik muayenelerinizi ihmal etmeyin! (ÖZEL HABER)
00:50 Jinekolojik muayenelerinizi ihmal etmeyin! (ÖZEL HABER)

İLGİLİ VİDEO

Jinekolojik muayenelerinizi ihmal etmeyin! (ÖZEL HABER)

GÜLNAME PAÇA / BURSADA BUGÜN

Her yıl 1-7 Nisan tarihleri arasında ülkemizde 'Kanser Haftası' etkinlikleri düzenleniyor.

Düzenlenen etkinliklerde halkı bilgilendirmek, kanseri önlemek ve erken tanının önemi vurgulanıyor.

Kadınlarda sık görülen rahim ağzı ve yumurtalık kanserinden korunmak için ise yılda en az bir kere kadın doğum uzmanına başvurulması ve test yaptırılması öneriliyor.

"YÜKSEK ORANDA TEDAVİ EDİLEBİLİR DURUMDADIR"

Özel Esentepe Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Engin Korkmazer, "Kanser insan hayatının uzaması ve çeşitli kimyasalların hayatımıza girmesiyle birlikte günümüzde sık görülen bir hastalıktır. 1-7 Nisan arası Sağlık Bakanlığı tarafından kanser hastalığına dikkat çekmek için 'Kanser Haftası' olarak belirlenmiştir. Bu günlerde kanser ve erken tanıya yönelik etkinlikler düzenlenmektedir. Kadın doğum alanında da özellikle kanser, artan sıklıkla görülmekle birlikte erken tanıyla yüksek oranda tedavi edilebilir durumdadır. Rahim ağzı ve yumurtalık kanseri erken safhada yakalandığında çok büyük bir başarıyla tedavi edilebilmektedir. Bu yüzden yıllık jinekolojik muayenelerinizi ihmal etmeyin" şeklinde konuştu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.04.05 09:21 - Son Güncellenme: 2021.04.05 09:27 - HABER MERKEZİ
A