Jeoloji mühendislerinden torba yasa tepkisi

Jeoloji mühendislerinden torba yasa tepkisi

Jeoloji Mühendisleri Odası Bursa Şubesi, torba yasa ile akademik odalarının yetkilerinin elinden alınmasına tepki gösterdi.

2013.07.17 15:10 - Son Güncellenme: 2013.07.17 15:10 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Jeoloji mühendislerinden torba yasa tepkisi
02:04 Jeoloji mühendislerinden torba yasa tepkisi

İLGİLİ VİDEO

Jeoloji mühendislerinden torba yasa tepkisi

Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şubesi çıkartılan torba yasa çerçevesinde imar kanunun 8'inci maddesine ilişkin verilen önerge ile odaların planlama süreçlerindeki vize ve onay yetkisinin kaldırılmasını eleştirdi. Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şubesi Başkanı Engin Er, "TBMM'de torba yasa teklifi görüşülürken gece yarısı önergesi ile TMMOB ve Odalarımız güçsüzleştirilerek etkisiz hale getirilmek istenmiştir. İmar kanunu'nun 8'inci maddesine ilişkin verilen önerge ile odaların planlama süreçlerindeki vize onay yetkisi kaldırılmıştır. Anayasa, TMMOB yasası ve hizmet gereklerine aykırı bir şekilde müdahale edilerek, meslek odalarının yapmış olduğu kamusal mesleki denetim kaldırılarak, serbest çalışan meslektaşlarımızın odası ile bağının koparılması hedeflenmiştir" dedi.

Akademik odaların yetkililerinin elinden alınmasının haksızlık olduğunu ifade eden Er, "Bu düzenleme, jeoloji mühendisliği hizmetlerinin mesleki, bilimsel ve teknik esaslar ile kamu ve meslektaş yararı doğrultusunda verilmesini, mesleki uygulamalarda kamu yararının gözetilmesini, meslektaşlar arası haksız rekabetin önlenmesi ve mesleki dayanışmanın arttırılmasını engelleyecek bir yasal düzenlemedir. Mesleki denetimi ortadan kaldıran bu yasanın uygulanması halinde biz biliyoruz ki jeoloji mühendisi bile olup olmadığı, odaya kaydının bulunup bulunmadığı belli olamayan kişilerce etüt ve rapor hazırlanmasının yolunun açılacağını" dedi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2013.07.17 15:10 - Son Güncellenme: 2013.07.17 15:10 - HABER MERKEZİ
A