Jeff Bezos ölümsüzlüğü bulmak için kolları sıvadı!

Jeff Bezos ölümsüzlüğü bulmak için kolları sıvadı!

Dünyanın en zengin isimlerinden Jeff Bezos ve Yuri Milner, yaşlanmayı durdurmak ve ölümsüzlüğü bulmak için kolları sıvadı. İkili, 'hücre yenileme programı' sunan biyoteknoloji firmasını finanse ettiklerini duyurdu.

2021.09.06 13:19 - Son Güncellenme: 2021.09.06 13:20 - Dünya
A
Jeff Bezos ölümsüzlüğü bulmak için kolları sıvadı!

Milyarderler Jeff Bezos ve Yuri Milner, yaşlanmayı durdurup, ölümsüzlüğü getirecek bir biyoteknoloji firmasını finanse ettiklerini açıkladı.Bezos ve Milner tarafından desteklenen Altos Labs, bu yılın başında ABD ve İngiltere'de kuruldu. Firma, yaşlanmayı durdurmak için 'hücre yenileme programı' teknolojisini geliştiriyor.

ŞU ANA KADAR YAKLAŞIK 270 MİLYON DOLAR TOPLANDI

Jeff Bezos ve Yuri Milner gibi isimlerin de desteklediği proje için şu ana kadar en az 270 milyon dolar toplandı.

GRUPTA ÖDÜLLÜ İSİMLER VAR

Atlos Labs'te görev yapmaya başlayan isimler arasında California Salk Enstitüsü'nde çalışan ve hücre yenileme teknolojisine öncülük eden isimlerden İspanyol biyolog Dr. Juan Carlos Izpisua Belmonte de yer alıyor.

İLK KEZ FARELER ÜZERİNDE UYGULANDI

2016 yılında bu ikili öncülüğünde embriyonik kök hücre tekniği geliştirildi ve ilk kez fareler üzerinde uygulandı.

Technology Review dergisi, deneyden sonra Izpisua Belmonte'nin yeniden programlama tekniğini potansiyel bir 'yaşam iksiri' olarak adlandırdığını bildirdi.Ne Bezos ne de Milner, yaşlanma karşıtı çözümler arayan laboratuvarlara yatırım yapmaya yabancı isimler değil.Dünyanın en zengin insanları arasında yer alan 57 yaşındaki Bezos, daha önce yaşlanma karşıtı Unity Biotechnology'ye yatırım yapmıştı.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2021.09.06 13:19 - Son Güncellenme: 2021.09.06 13:20 - Şeyma Nur Sezgin
A