Japonya'dan kötü haber! Türklere vize vermeye hazırlanıyor
Japonya'dan kötü haber geldi. Türkiye'den vizesiz seyahat edilebilen ülkeler arasında olan Japonya, son yıllarda artan 'mülteci' başvuruları ve Türkiye'den gelen yerleşimcilerin karıştığı olaylar nedeniyle Türk vatandaşlarına vize getirmeye hazırlanıyor.
2025.03.13 15:00 - Son Güncellenme: 2025.03.13 15:02 - Güncel - HABER MERKEZİ
Türkiye'den vizesiz seyahat edilebilen Japonya, son yıllarda ülkede artan mülteci başvurularını gerekçe göstererek vize politikasında değişikliğe gitmeye hazırlanıyor.
Japan Forward'a yansıyan haberlere göre; hükümet kaynakları aralarında Türkiye'nin de bulunduğu bazı ülkeler için 'kontrollü giriş' uygulaması başlatmaya sıcak bakıyor.
MÜLTECİ BAŞVURUSUNDA TÜRKİYE İLK 10'DA
Japonya'da mülteci statüsü için başvuran ilk 10 ülke arasında vize istenmeyen tek ülkenin Türkiye olması, ayrıca Türk vatandaşlığı kullanarak Japonya'ya giden PKK iltisaklı isimlerin son yıllarda birçok toplumsal olaya karışması, vize politikalarının gözden geçirilmesine neden oldu.
patronlardunyasi.com'un haberine göre,ilk aşamada Türkiye'den yapılacak kısa süreli seyahatler için basit başvurularla alınabilecek bir 'turist vizesi' planlanırken, halihazırdaki uygulama göre Türk vatandaşları 90 gün boyunca vize şartı olmadan Japonya'ya giriş yapabilmekteydi. Türkiye'ye uygulanan vize muafiyeti 2023 yılında PKK destekçilerinin Kawaguchi'deki yerel halk ve polis güçleri ile yaşadığı gerginlik sonrası gündeme gelmişti.
Öne Çıkan Galeriler

Öne Çıkan Videolar
-
01:09
-
06:59
-
00:31
-
00:06
-
01:00
En Çok Okunanlar
- Bursa'da deprem!
- Bursa'da cami imamı görevinden...
- EYT'liler dikkat! Maaşınız katlanacak
- Bursa tıp camiasını üzen haber! Ünlü...
- İçinde 14 çeşit baharat var! Bursa'nın...
- Bursa'ya yeni kent ormanı müjdesi!
- Böylesi hiç görülmemişti! Dolardaki...
- Harekete geçildi! Birçok kişinin maaşı...
- Bursa'da kanlı hesaplaşma! Biri mezara...
- Ekrem İmamoğlu ile birlikte gözaltına...
- Röntgene girdi 90 dakika sonra öldü!...
- Başkan Bozbey'den Saraçhane paylaşımı!
- Bursa'da otomobil kamyonun altına girdi!...
- Uludağ Üniversitesi emekli öğretim üyesi...
- Başsavcılıktan 'İmamoğlu' açıklaması