Japonya'da intihar ölümleri koronavirüsten daha fazla

Japonya'da intihar ölümleri koronavirüsten daha fazla

Japon Sağlık Bakanlığı ülkede büyük uğraşlar sonucu 10 yıldır gerileyen intihar oranının 2020 yıl sonu itibariyle ilk defa tekrar yükselişe geçtiğini açıkladı.

2021.01.24 23:04 - Son Güncellenme: 2021.01.24 23:05 - Dünya
A
Japonya'da intihar ölümleri koronavirüsten daha fazla

Koronavirüsle savaşta diğer ülkelere kıyasla örnek gösterilen bir performans sergileyen Japonya'da salgın, özellikle kadınlarda ve gençlerde ekonomik zorluk ve ailedeki iş yükünün artmasıyla bağlantılı intiharları tetikleyerek bambaşka bir açıdan yıkıma yol açıyor.

BBC Türkçe'den Ilgın Yorulmaz'ın haberine göre, 2020 yılında 20,919 kişi intihar etti. Aynı dönemde koronavirüsün yol açtığı Kovid -19 nedeniyle ölenlerin sayısı ise 3,460 kişi.

Dünyanın üçüncü büyük ekonomisine sahip Japonya G7 ülkelerinin içinde en yüksek intihar oranına sahip.

Asya bölgesinde sadece Güney Kore'nin intihar oranı Japonya'yı geçiyor.

2006'da İntiharı Önleme Temel Kanunu'nun çıkmasından sonra alınan ekonomik önlemler ve akıl sağlığı konusundaki genel bilinçlenme işe yaramış, o zamana dek çoğunluğunu işini kaybeden orta yaş ve üstü Japon erkeklerin oluşturduğu yıllık 30 binin üzerindeki intihar vakaları her geçen yıl azalarak 2019'da 20 binin altına düşmüştü.

Ekonomik durumun bozulması ve yalnızlıkla mücadele edemeyen özellikle kadın ve genç intiharlarındaki artışın Kovid-19 salgını kaynaklı olduğu tahmin ediliyor.

Geçtiğimiz 2020 yılının verilerine göre geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 14 daha fazla kadın intihar etti.

Sağlık Bakanlığı'ndan bir yetkili, "Koronavirüs salgını insanları alışılmadık koşullarda yaşamaya itti" derken Japonya'daki cinsiyet uçurumunun ve Japon kadınların karşı karşıya kaldığı sorunların su yüzüne çıktığını, bunun da onları intihara sürüklediğini savundu.

Kamu yayıncısı NHK'in yaptığı bir araştırmaya göre her dört kadından biri geçen yıl Nisan'dan beri işini kaybetme de dahil bir takım ekonomik zorluklar yaşadığını söylüyor.

Japonya'da salgından en büyük darbeyi yarı-zamanlı ve düzensiz çalışanların çoğunu oluşturan kadınların en fazla çalıştığı sektör olan otel ve konaklama sektörü aldı.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2021.01.24 23:04 - Son Güncellenme: 2021.01.24 23:05 - Kübra Coşar-pasif
A