Japon turist cinayeti davası 12 yıldır sürüyor

Japon turist cinayeti davası 12 yıldır sürüyor

Bursa'nın İznik ilçesinde, 12 yıl önce bisküvisine uyku hapı koyarak uyutulduktan sonra boğularak katledilen Japon turistin öldürülmesiyle ilgili davada mahkeme, karar verebilmek için firari olan Tunuslu sanığın yakalanmasını bekliyor.

2012.12.13 11:33 - Son Güncellenme: 2012.12.13 11:33 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Japon turist cinayeti davası 12 yıldır sürüyor


Edinilen bilgiye göre, 12 yıl önce İznik Gölü kıyısında meydana gelen olayda, bisküvisine uyku hapı koyarak uyuttukları Japon turist Teppei Yamamura'yı (21) boğarak öldürüp paralarını gasp etmekle suçlanan Tunuslu Nizar Ben Moncef Allagui ile Cezayirli Djamel Razali yıllarca yargılandı. 5 yıl önceki karar duruşmasında sanıklardan Cezayirli Djamel Razali, toplam 25 yıl hapis cezasına çarptırılırken, arkadaşı olan Tunuslu Nizar Ben Moncef Allagui ise beraat etti.
Fakat Yargıtay 1. Ceza Dairesi, mahalli mahkeme tarafından suçsuz bulunan Tunuslu Nizar Ben Moncef Allagui'nin de ceza alması gerektiğini ifade ederek, sanığın beraat kararını bozdu. Bugün açılan 20. celseye halen firarda olan Allagui yakalanamadığı için getirilemedi. Mahkeme heyeti, duruşmayı sanığın yakalanması için erteledi.
Bilindiği gibi mahkeme, zaman aşımı süresinin bitimine kadar duruşmalarını sanığın yakalanması için erteleyecek. Sanık bu zaman zarfında yakalanırsa yargılanacak, şayet firari durumu sürerse dosya bu gerekçeyle ortadan kaldırılacak.
İlk 12 yıl evvel hakim karşısına çıkan sanıklardan Cezayirli Djamel Razali, cinayetin yanlarında bulunan üçüncü kişi tarafından işlendiğini ileri sürmüş, Tunuslu Allagui ise olayla hiçbir alakasının olmadığını savunmuştu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2012.12.13 11:33 - Son Güncellenme: 2012.12.13 11:33 - HABER MERKEZİ
A