Japon Prenses, aşkı için ünvanından vazgeçti

Japon Prenses, aşkı için ünvanından vazgeçti

Japon Prenses Mako ile erkek arkadaşı Komuro'nun arasında planlanan evlilik; eğitim masraflarına ilişkin Komuro'nun annesi ile eski nişanlısı arasında çıkan sorun sebebiyle 2 yıl ertelenmişti. Prenses Mako, şimdi de hakkı olan 1.2 milyon dolarlık ödeneği reddettiği bilgisine ulaşıldı.

2021.09.03 15:12 - Son Güncellenme: 2021.09.03 15:12 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Japon Prenses, aşkı için ünvanından vazgeçti

Mako ile Komuro 2012'de Tokyo'daki International Christian Üniversitesinde tanışmış ve Eylül 2017'de nişanlanmak istediklerini duyurmuşlardı. Çiftin düğününün ilk olarak Kasım 2018'de düzenlenmesi planlanmıştı.

Komuro'nun annesi ve Komuro'nun eski nişanlısı arasındaki para konularını kapsayan anlaşmazlık Şubat 2018'de kamuoyuna yansımıştı. Ocak 2019'da yaptığı açıklamada Komuro, ailesinin eski nişanlısından finansal yardım aldığını kabul etmişti. Kunaicho, daha sonra çiftin düğününün 2020'ye ertelendiğini açıklamıştı. Komuro'nun hakkında çıkan olumsuz haberlere rağmen Kasım 2020'de Prenses Mako, evlilik kararında erkek arkadaşı ile beraber yürümek istediğini duyurmuştu.

Mako'nun sıradan vatandaş olan Komuro ile evlenme kararı alması, ülkedeki yasalara göre prensesin kraliyet unvanlarını kaybetmesine neden oldu.

PARAYI DA REDDETTİ

Aşkı için kraliyet unvanlarından vazgeçerek 2017'de Kei Komuro ile nişanlanan Japon Prenses Mako, şimdi de hakkı olan 1.2 milyon dolarlık ödeneği reddetti. Çift sade bir törenle evlenecek. Çiftin ABD'deki hukuk sınav sonuçlarını beklediği ve New York'taki bir hukuk firmasında çalışacakları konuşuluyor.

Soylu olmayan bir aileye mensup okul arkadaşıyla evlenme kararı almasından sonra tüm kraliyet unvanlarından vazgeçen, Japon İmparatoru Naruhito'nun yeğeni Prenses Mako şimdi de halktan biriyle evlenen kraliyet mensubu kadınlara verilen 1.2 milyon dolarlık ödeneği reddetti. Çiftin resmi seremoniler ve geleneksel Şinto törenini de gerçekleştirmeden evlenerek ardından ABD'ye yerleşmeye karar verdikleri açıklandı. Prenses Mako'nun babası Veliaht Prens Akishino kızının kararını desteklediğini ancak halkın bu konuda anlayışını kazanması gerektiğini söylemişti.

NİŞANLISI 'DÜZELTECEĞİM' DEMİŞTİ

Japonya İmparatoru Naruhito'nun yeğeni Prenses Mako'nun erkek arkadaşı Komuro Kei, ailesi ve eski nişanlısı arasındaki problemli durumunu düzelteceğine söz vererek Mako ile evlenmekte kararlı olduğunu söylediği açıklama yapmış, avukatı aracılığıyla açıklama yapan Komuro, eski nişanlısı ve kendi annesi arasındaki para konusundaki problemin ivedilikle çözülmesi için çabalayacağını belirtmiş ve "Sessizliğime ilişkin bazıları güvensizlik hissedebilir." ifadelerini kullanan Komuro, sorunun "konuşularak çözülmesinin" en iyi yol olduğunu kaydetti.

"İKNA VE MEMNUN EDİCİ BİR ORTAM"

İmparator Naruhito, şubat ayında düzenlediği basın toplantısında çiftin evliliğine ilişkin, "Birçok kişinin ikna ve memnun olduğu bir ortamı ümit ettiğini" belirtmişti.

Naruhito'nun erkek kardeşi ve Prenses Mako'nun babası Veliaht Prens Fumihito, Kasım 2020'deki açıklamasında, çiftin evlilik niyetlerini onayladığını açıklamıştı. Açıklamasında Fumihito, ailesiyle mevcut sorunun çözülmesine yönelik Komuro'nun "gözle görülür" çaba sarf etmesini istemişti.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2021.09.03 15:12 - Son Güncellenme: 2021.09.03 15:12 - HABER MERKEZİ
A