Jandarmadan köylülere uyarı

Jandarmadan köylülere uyarı

İZMİR'in Aliağa İlçesi'ne bağlı Horozgediği Köyü'nde bir enerji firmasının yüksek gerilim hattı geçirecek olmasına köylülerin tepkileri sürüyor. İzmir İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Serdar Işıksoy, direklerin dikilmesinde yasal bir engel olmadığını, çalışmalara engel olunması halinde müdahale etmek zorunda kalacaklarını belirtip, köylüleri uyardı.

2013.06.19 20:08 - Son Güncellenme: 2013.06.19 20:09 - Güncel
A
Jandarmadan köylülere uyarı

Aliağa'daki bir enerji şirketi ile ulusal şebeke arasında elektrik alışverişini sağlamak amacıyla, ilçeye bağlı Horozgediği Köyü'ne yüksek gerilim hattı direği dikilmek istenmesi köylülerin tepkisine neden oldu. 380 bin voltluk enerji geçecek yüksek gerilim hattının köylerinden geçmesine izin vermeyen köylüler, yüksek gerilim hattı direklerinin dikilmesine izin vermeyip, eylem yaptı. 745 nüfuslu köye elektrik direklerini dikemeyen şirket yetkilileri, jandarmayla birlikte direklerin dikilmesi için köye geldi. İzmir İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Serdar Işıksoy, köy kahvehanesinde Horozgediği Köyü eski Muhtarı Özcan Bora ve köylülerle biraraya gelip, çalışmalara engel olunmamasını istedi. Albay Işıksoy, direklerin dikilmesinde kendisine gelen evraklarda engel bir durum olmadığını belirtti. Köylülerden hukuka uygun hareket edip, çalışmalara engel olmamaları konusunda da telkinlerde bulunan Albay Işıksoy, "Suç işlediğiz takdirde müdahalede bulunacağız. Sizlerle karşı karşıya gelmek istemiyoruz. Sizlerin taleplerini de ilgili yerlere ileteceğiz" dedi.

Hattın köyün üzerinden geçirilmemesi için açtıkları davanın sürdüğün belirten Horozgediği Köyü eski Muhtarı Özcan Bora, "Her şeyi göze aldık. Sonuna kadar direneğiz. Bu hattın buradan geçmesine ne pahasına olursa olsun engel olacağız. Şirket hattı köyün 100 metre ilerisindeki kendi arazisinden geçirsin" dedi. Daha sonra jandarma ve enerji şirketi çalışanları ve yetkilileri daha sonra köyden ayrıldı. 

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.06.19 20:08 - Son Güncellenme: 2013.06.19 20:09 - Ramazan Acar
A