İznik Ultra Maratonu 2. günü koşuları başladı! Zorlu parkurlardan geçiyorlar 

İznik Ultra Maratonu 2. günü koşuları başladı! Zorlu parkurlardan geçiyorlar 

Bursa'nın İznik ve Orhangazi ilçelerinde  3 gün boyunca sürecek olan   İznik Ultra Maratonu koşularının 2. bu sabah İznik gölünün Orhangazi sahilinde start verdi. Sahil bandından hareket eden sporcular zorlu parkulardan geçerek  90 km sonunda İznik kent merkezine ulaşacak. 

2024.04.20 15:40 - Son Güncellenme: 2024.04.20 16:37 - Bursa Bölge - FATİH MISIR
A
İznik Ultra Maratonu 2. günü koşuları başladı! Zorlu parkurlardan geçiyorlar 

FATİH MISIR / BURSADA BUGÜN 

2012 yılından bu yana devam eden ve Macera Akademisi - MCR Racesetter tarafından düzenlenen, İznik Ultra Maratonuna 3 gün boyunca devam edecek yarışlarda  68'i yabancı olmak üzere yaklaşık 800 sporcu katılıyor. 

Dün saat 17.00' de İznik'ten  160 KM'lik yarış ile başlayan maraton 2. gününde Orhangazi sahilinde bu sabah saat 07.00'de başlayan 90 KM'lik koşu ile devam etti. 

Yağmur altında koşuya başlayan sporcular İznik gölünün güney yakasında bulunan köylerin ve doğal yaşamın içinde ki zorlu parkurlardan geçerek 90 KM sonunda İznik merkezine ulaşmayı hedefliyor

İznik Ultra Maratonu hakkında ise alınan geniş çaplı bilgiler şu şekilde; 

Orhangazi Ultra Maratonu 90K: İznik Gölü'nün güney yarısında, Örnekköy'den başlayıp, İznik'te sona erecek, doğal güzellikler, yerel kültür ve tarihi mirastan manzaralar yarışmacılar ile birlikte uzun bir parkur deneyimini paha biçilmez olarak sunacak.

PETZL Dikilitaş Ultra 75K: Petzl sponsorluğunda ilk defa gerçekleşecek gece koşusu, İznik Gölü'nü kafa fenerleri ile koşma fırsatı sunarken, Dikilitaş gibi değerli ve de önemli çevresel faktörleri ile unutulmaz bir deneyim yaşatacak.

Müşküle Dağ Maratonu 50K: 450 yıllık yazılı mezar taşları ve XIV. yüzyıl sonlarından kalma çınar ağaçları eşliğinde Müşküle'nin büyüleyici güzellikleri ve çok daha fazlası Skoda sponsorluğunda gerçekleşecek.

Derbent Patika Koşusu 25K: Meyve ve zeytin bahçelerinden geçen düz toprak yolları, yenilenen Lefke Kapısı ile tarihi İznik'e doğru son yarım mil, aynı zamanda asırlara bir yolculuk deneyimi ile gerçekleşecek.

Çamdibi Koşusu 14K: Zeytin, erik, şeftali, elma, kiraz, vişne, ceviz, incir, ıhlamur, kivi ve üzüm başta olmak üzere bereketli İznik Ovası'nın lezzet ve renkleri arasında gerçekleşecek parkur Yenişehir Kapı'nın içinden geçip Kırgızlar Türbesi, Lefke Kapı eşliğinde Opel sponsorluğunda devam edecek.

İznik Tarihi Kent Koşusu 5K ve Çocuk Koşusu: UNESCO Dünya Mirası Aday Listesi'nde bulunan ve 2.500 yıllık geçmişe sahip İznik'e aynı zamanda Merkezi İtalya'da bulunan Uluslararası Sakin Şehirler (Cittaslow) listesinde de yer almaktadır. 5K ve çocuk koşusunda İznik yine çok hareketlenecek ve çocukların şen kahkahaları tüm şehri kaplayacak.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2024.04.20 15:40 - Son Güncellenme: 2024.04.20 16:37 - FATİH MISIR
A