İznik bölgesel eğitmen eğitimi başladı

İznik bölgesel eğitmen eğitimi başladı

İznik Gençlik Meclisi'nin ev sahipliğinde 8 ilden gelen katılımcılar ile ''Bölgesel Eğitmen Eğitimi'' etkinliği başladı.

2014.05.02 15:59 - Son Güncellenme: 2014.05.02 16:00 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
İznik bölgesel eğitmen eğitimi başladı

Türkiye'de e-yönetişimin gelişimi için gençlerin yetkin kılınması amacıyla başlatılan, Kalkınma Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı, Microsoft Türkiye, Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği ortaklığıyla yürütülen projenin yeni dönem ilk eğitmen eğitimi İznik'te başladı.

Yeni dönemde isminin ''Sosyal Medya Okuryazarlığı'' olarak değişmesinden sonra ilk bölgesel eğitmen eğitimi olan bu eğitim ile gençlere internetin geçmişten günümüze yaşadığı tarihsel dönüşümden başlayarak, sosyal medyanın ne olduğu ve neden önemli olduğunu, ne gibi  yararlarının ve zararlarının olabileceği, hangi araçlarla yönetildiği, sosyal medyada kişisel itibarın nasıl yönetileceğini konusunda bilgilendirme içeren bir eğitim verilmesi hedefleniyor.

Eğitim kapmasında, sosyal medyanın geleneksel medyadan ayrıldığı noktalar da göz önünde bulundurularak, kullanıcıların aktif ve bilinçli sosyal medya kullanıcıları olmaları sağlanmaya  çalışılıyor.

İznik Belediyesi'nin de yerel ortağı olduğu projeye İznikli gençlerden Ömer Faruk Özen, Enes Malik Acar, Cansu Yazlak, Merve Koç ve Furkan Kurt'ta seçilerek yer aldı. 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2014.05.02 15:59 - Son Güncellenme: 2014.05.02 16:00 - HABER MERKEZİ
A