İzmir'e Çocuk Ülkesi

İzmir'e Çocuk Ülkesi

İZMİR'de düzenlenen 35'nci TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği çerçevesinde Çocuk Ülkesi'nin açılışı yapıldı.

2013.04.15 20:22 - Son Güncellenme: 2013.04.15 20:31 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
İzmir'e Çocuk Ülkesi

Açılış töreninde konuşan İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, "Bu bayram barış, sevgi ve kardeşlik duygularını çocuklar ile özleştirerek daha da yayılmasını sağlamaktadır" dedi.

İzmir'de bu yıl 35'ncisi düzenlenen TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği kutlamaları Kültürpark Fuar Alanı 4 nolu holde bulanan Çocuk Ülkesi açılışı ile devam etti. Açılış törenine İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakcı, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Sırrı Aydoğan, İZFAŞ Genel Müdür Vekili Mehmet Şakir Örs ve 45 ülkeden gelen 750 yabancı misafir çocuk katıldı.

İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, 23 Nisan'ın çocuklar için olduğu kadar Türkler için de anlamının çok derin olduğunu söyledi. 23 Nisan 1920'de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığını anlatan Kıraç, "23 Nisan tarihi ülkemizde Cumhuriyet'in temellerinin atıldığı tarihtir. Bu nedenle çocuklar ile birlikte 23 Nisan'ı büyük bir coşku ile kutlamaktayız. Mustafa Kemal Atatürk bu önemli günü çocuklara armağan etmiştir. Ulu önder Atatürk düşünce tarzı ve yaptıklarıyla dünyaya örnek olmuştur. Bu bayramı kutlamanın amacı kardeşlik duygularını geliştirmek ve pekiştirmektir. Bu bayram barış, sevgi ve kardeşlik duygularını çocuklar ile özleştirerek daha da yayılmasını sağlamaktadır. Sizlere barış içinde ve insan sağlığına değer veren bir dünya bırakmak bizim bir numaralı görevimizdir. Bizde bunun için EXPO'da sağlık teması ile aday olduk. Daha iyi bir dünya için kentimizde EXPO 2020 sağlık teması ile gerçekleştirmek istiyoruz" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sırrı Aydoğan ise 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı'nın kardeşliği ve sevgiyi yaydığını söyledi. Yabancı ülke çocuklarına ülkelerine gittiklerinde sevgi ve kardeşliği yaymaları isteğinde bulanan Aydoğan, "İzmir kentimiz EXPO 2020 sürecine aday oldu. Sizler de ailelerinizden bizim kentimiz için destek isteyin" diye konuştu.

Konuşmaların ardından 5 bin metrekare alana inşa edilen TRT Çocuk'un tüm karakterlerinin yer aldığı Çocuk Ülkesi açıldı. Vali Cahit Kıraç ve beraberindekiler Çocuk Ülkesini içerisinde yer alan stantları gezdi, yabancı ülkenin konuk misafir çocukları ile sohbet etti. 

ÇOCUKLAR AKŞAM YEMEĞİNDE BULUŞTU

İzmir'de düzenlenen 35'nci TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği çerçevesinde kente gelen 45 farklı ülkeden 750 çocuk akşam yemeğinde biraraya geldi.

Balçova Termal Tesisleri Kardelen Salonu'nda düzenlenen yemeğe İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, eşi Berrin Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakcı ve TRT Genel Müdür Yardımcısı Zeynel Koç katıldı. Misafir çocuklara akşam yemeğinde pilav üstü döner ikram edildi. Yabancı konuk çocuklar, Vali Kıraç ve Başkan Kocaoğlu ile bol bol anı fotoğrafı çektirdi. 

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.04.15 20:22 - Son Güncellenme: 2013.04.15 20:31 - HABER MERKEZİ
A