İYİ Parti seçimli Olağanüstü Kongre'ye gitme kararı aldı

İYİ Parti seçimli Olağanüstü Kongre'ye gitme kararı aldı

Afyonkarahisar'da kurultay yapan İyi Parti'den son dakika haberler geliyor. İYİ Parti'nin Afyonkarahisar'da yapılan 1. Çalıştayı'nda çıkan tartışmalar sonrası seçimli Olağanüstü Kongre'ye gitme kararı alındı.

2018.07.22 18:54 - Son Güncellenme: 2018.07.22 19:21 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
İYİ Parti seçimli Olağanüstü Kongre'ye gitme kararı aldı

Tartışma sonrası istifa ettiğini söyleyen Meral Akşener, kongrede yeniden aday olacak.

Son dakika haberi! İYİ Parti'nin seçim sonuçlarını değerlendirmek ve bundan sonraki yol haritasını belirlemek için Afyonkarahisar'da düzenlenen Çalıştay'ın kapanışında kürsüye çıkan Meral Akşener, "Seçim sonuçlarının sorumlusu benim, gereği yapılır" dedi. 

Partide Ağustos sonu veya Eylül başı olağanüstü kurultayın yapılması bekleniyor. 

İYİ Parti'den yapılan açıklamada, bir ay içerisinde olağanüstü kongreye gidileceği belirtildi. 

Alınan kararla ilgili olarak "seçim sonrası güven tazeleme" değerlendirmesinde bulunan İYİ Parti Grup Başkanı Ahat Andican, Meral Akşener'in genel başkanlığa tekrar aday olacağını söyledi.

KORAY AYDIN: BAŞKA ADAY YOK

Konuyla ilgili bir açıklama da İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın'dan geldi. En kısa zamanda kongre yapacaklarını belirten Aydın, "Meral Hanım dışında bildiğim bir başka aday yok. Kendisine yüzde 100'e yakın destek olacağını düşünüyorum" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, partisinden istifa ettiği iddia edildi.

İYİ Parti çalıştayı, Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde Genel Başkan Meral Akşener'in da katılımı ile dün başlamıştı.

İddiaya göre, çalıştayın son gününde yapılan kapalı oturumda partililer arasında tartışma yaşandı. Partililer, Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçiminde Akşener'in izlediği siyaseti eleştirdi. Bunun üzerine çıkan tartışmalar büyüyünce Akşener, "istifa ediyorum" dedi. İddiaya göre, tartışmaların yatışmasının ardından Akşener, ikna edildi.

Bu sırada bazı partililer sosyal medyadan "istifa açıklaması" yaptı.

İYİ Parti GİK Üyesi Fatih Eryılmaz, istifasını Twitter hesabından duyurarak, "İYİ Parti'den istifa ediyorum. Gerekli açıklamayı daha sonra yapacağım" ifadesini kullandı. 15 Temmuz gecesi Ankara Emniyeti önüne gelen tanklara karşı ilk direnişi başlatan emniyet amiri olan Mehmet Fatih Eryılmaz, darbecilerin açtığı ateş sonucu ağır yaralanmış ve "gazi" olmuştu.

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2018.07.22 18:54 - Son Güncellenme: 2018.07.22 19:21 - HABER MERKEZİ
A