İYİ Parti lideri Akşener'den Biden görüşmesi tepkisi

İYİ Parti lideri Akşener'den Biden görüşmesi tepkisi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Akşener, NATO Zirvesi'ndeki Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden görüşmesi üzerinden eleştiri getirdi.

2021.06.16 10:50 - Son Güncellenme: 2021.06.16 10:50 - Ekonomi
A
İYİ Parti lideri Akşener'den Biden görüşmesi tepkisi

İYİ Parti lideri Meral Akşener, partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuştu.

Akşener'in açıklamaları şöyle: 

UĞUR ŞAHİN VE ÖZLEM TÜRECİ İÇİN 'NOBEL' ADIMI

Bugün İYİ Parti olarak Türklerin gururu olan iki bilim insanımızın, Meclis olarak Nobel'e aday gösterilmesini talep edeceğiz. Uğur Şahin ve Özlem Türeci, Türk milletinin ebediyen gurru duyacağı evlatlarıdır.

"HAMDOLSUN" TEPKİSİ

Hain Biden diyorlardı ne oldu? Pazartesi oldu, sayın Erdoğan, basın toplantısında 'Dostum Biden' dedi. İşte size kanka diplomasisinin Türkiye'yi getirdiği son nokta. 14 Haziran'da iktidarın besleme medyası bir başlık atmıştı. NATO'da Biden'a 24 Nisan soykırım iddiasını da soracağım. Yani arkadaş oraya had bildirmeye gidiyordu. Sorabildi mi? Bir de 'hamdolsun 24 Nisan gündeme gelmedi' dedi. Kendisi gündeme getirmesi gerekirken getirmemiş ama hamdolsun Biden da getirmemiş. Vay be. Halimize bakar mısınız? Beni en çok vuran sayın Erdoğan'ın yüzündeki gülümsemeydi. Hesap soramadığı gibi bir de 'Hamdolsun' çeken ezikliğe bakar mısınız? 

Küçük ortak siyasi kıvraklıkta sayın Erdoğan'a uyum sağlamış görülüyor. Soykırım yalanını da sineye çekmesini yadırgamıyoruz ama mesela minik minik ortak ne diyecek merak ediyoruz. Sayın Erdoğan ortaklarını ters köşe yapıyorsun, ondan sonra senden korktukları için bana ve partime sarıyorlar, lütfen onlara hakim ol kardeşim. Hakaretin yerini küfür alıyor, bu da milletimizin huzurunda, seni gerçekten itibarsız hale getiriyor. Uyarmadı deme.

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2021.06.16 10:50 - Son Güncellenme: 2021.06.16 10:50 - Gülcan Tekin
A