İYİ Parti'li Halil Oral'ı disipline sevk etti

İYİ Parti'li Halil Oral'ı disipline sevk etti

İYİ Partili Halil İbrahim Oral, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun olası cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda yaptığı konuşma nedeniyle partisi tarafından disiplin kuruluna sevk edildi. Akşener ve Oral'dan peş peşe 'özür' açıklaması da geldi.

2022.06.09 14:47 - Son Güncellenme: 2022.06.09 15:24 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
İYİ Parti'li Halil Oral'ı disipline sevk etti

İYİ Parti, Ankara Milletvekili Halil İbrahim Oral'ı disiplin kuruluna sevk etti.

Açıklamada; Yönetmeliğimizin 9,10 ve 12. Maddeleri uyarınca; Parti Grup Disiplin Kurulana sevkine, İYİ Parti TBMM grubu tarafında oy birliğiyle karar verilmiştir denildi.

AKŞENER'DEN "İBRAHİM HALİL ORAL" ÖZRÜ

İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener, Halil Oral'ın kullandığı ifadeler hakkında konuştu. Sakarya'da vatandaşlara seslenen Akşener, "Alevilik üzerinden yapılan her türlü tarifi şiddetle reddediyorum. Sayın Kılıçdaroğlu başta olmak üzere üzülen her bir kardeşimden İYİ Parti Genel Başkanı olarak özür diliyorum" dedi.

ORAL'DAN DA 'ÖZÜR' AÇIKLAMASI GELDİ

İbrahim Halil Oral da, Twitter'dan yaptığı açıklamayla özür diledi. Oral, "Bir YouTube kanalında yaptığım açıklamaların yanlış anlaşılması ve kullandığım bazı özensiz ifadeler sebebiyle başta Sayın Kılıçdaroğlu ve Alevi kardeşlerim olmak üzere tüm milletimizden özür diliyorum" dedi.

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2022.06.09 14:47 - Son Güncellenme: 2022.06.09 15:24 - HABER MERKEZİ
A