İYİ Parti Bursa Milletvekili Türkoğlu bağımsız girilen seçime karşı çıkmış

İYİ Parti Bursa Milletvekili Türkoğlu bağımsız girilen seçime karşı çıkmış

İYİ Parti Meclis Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, katıldığı bir programda yerel seçimlere ilişkin aldığı kararları değerlendirdi. Dervişoğlu, bağımsız olarak girme kararına karşı çıkanların olduğu isimleri söylerken bu isimlerden birinin İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu olduğunu açıkladı.

2024.04.22 12:11 - Son Güncellenme: 2024.04.22 12:12 - Siyaset - MAHMUT VURAL
A
İYİ Parti Bursa Milletvekili Türkoğlu bağımsız girilen seçime karşı çıkmış

31 Mart yerel seçimlerin ardından İYİ Parti'nin seçimlerde beklenen sonuçları alamaması parti üyelerini hayal kırıklığına uğratmıştı. Seçim sonuçlarının ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener aldıkları kararla parti seçimine gidileceğini açıkladı. 

DERVİŞOĞLU SEÇİME NEDEN BAĞIMSIZ GİRDİKLERİNİ AÇIKLADI

İYİ Parti Meclis Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, katıldığı bir televizyon programında yerel seçimlere ilişkin alınan kararları değerlendirdi. Dervişoğlu, seçimlere bağımsız olarak katılmayı destekleyenlerin sonuçlar için "Bağımsız seçime girdikten sonra böyle bir sonuçla karşı karşıya kaldık" diyebilme lüklerinin olmadığını söyledi. Ayrıca Dervişoğlu, "Biz partimizin sadece yerel seçimlere değil, önümüzdeki genel seçimlere de 2028 yılında yapılacak genel seçimlere de hazırlanabilmesi bakımından kendi özgür kimliğimizin temayüz etmesi düşüncesinden hareketle bağımsız seçime girme kararı aldık" dedi.

DERVİŞOĞLU: BU KARARIN DÜŞÜNÜLMESİ GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİ

Sözlerine "Bu kararı hep birlikte aldık ama bu karara karşı çıkan arkadaşlarımız vardı" diyerek devam eden Dervişoğlu, "Bunlardan bir tanesi Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayımız olan ve İYİ Parti Bursa Milletvekilimiz Selçuk Türkoğlu oldu. Yani bu kararın düşünülmesi gerektiğini söyledi. Buna rağmen karara aykırı oy kullanmış olmasına ve kanaat belirtmiş olmasına rağmen Bursa'dan Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak sorumluluk üstlendi" dedi.

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2024.04.22 12:11 - Son Güncellenme: 2024.04.22 12:12 - MAHMUT VURAL
A