İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu'ndan "acil görev" çağrısı!

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu'ndan "acil görev" çağrısı!

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, Bursa'da sağlık alanında yaşanan ciddi gelişmeler üzerine bir açıklama yaptı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Bursa Sağlık İl Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz'ın açıklamalarının birbiriyle çeliştiğini ve her ikisinin de gerçeği yansıtmadığını söyleyen Türkoğlu, "Bursalıların gözünün içine baka baka yalan söyleniyor" dedi.

2020.11.27 11:42 - Son Güncellenme: 2020.11.27 12:01 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu'ndan "acil görev" çağrısı!
00:59 İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu'ndan "acil görev" çağrısı!

İLGİLİ VİDEO

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu'ndan "acil görev" çağrısı!

GÜLNAME PAÇA / BURSADA BUGÜN

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, Bursa'da sağlık alanında yaşanan gelişmeler hakkında açıklamalar yaptı.

Yaptığı açıklamada Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Vali Yakup Canbolat'ı göreve davet etti. 

"Bursa'da sağlık tek kelimeyle Allah'a emanet. Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanı'ndan ise adeta tık yok. Soruyoruz, çok ciddi bir kriz masası kurmak için daha ne bekliyorsunuz. Bursa'da bakan ayrı, il müdürü ayrı konuşuyor. Oysa ki hastaneler çakılı, hastalar perişan, vatandaş da isyanda. Acı gerçek şudur ki, Bursa sağlıkta tam anlamıyla çaresizliğe mahkum edildi. Yüzlerce covid hastası hastane koridorlarına konulan sedyelerde tedavi olmayı beklerken, bakanından sağlık müdürüne, bir biri ardına çelişkili açıklamalar yapıyorlar. Kimsenin kimseden ne yazık ki haberi yok. Sağlık Bakanı'na göre Bursa'da yoğun bakımlarda yatak doluluk oranı yüzde 75.8, Sağlık İl Müdürü'ne göre ise yüzde 85. Tedavi olmaya gidip hastane kapılarından ters yüz edilerek evine gönderilen vatandaşa ve acı gerçeğe göre ise doluluk oranı yüzde 100. Bursalıların gözünün içine baka baka yalan söyleniyor" ifadelerine yer verdi. 

"NEYİNİZE GÜVENSİNLER Kİ"

"Bursalılar'ın gözünün içine baka baka herkesin bildikleri gerçekleri gizleyip yalan söylüyorlar" diyen Türkoğlu, "Bakanı ayrı, Sağlık İl Müdürü ayrı telden çalıyor. İnsanlar hastane kapılarında perişan oluyor.
25 Kasım Çarşamba günü Bilim Kurulu toplantısı sonrası kameraların karşısına geçen Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Temmuz ayından beri dillendirmedikleri vaka sayılarını açıkladı ve bizlerin çok net bildiği o vahim rakamı ortaya koydu. Gördük ki bir günde vaka sayısı Türkiye'de toplam 28 bin 351 oluverdi. Bize göre bu rakamlar da halen tam gerçeği yansıtmıyor. Gerçekler önceden açıklansaydı, belki insanlarımız sizin ekonomik gerekçelerle alamadığınız tedbirleri, kendileri alırdı ve bu denli mağduriyetler de oluşmazdı. Sakladığınız rakamlar yüzünden rehavete kapılanlar nedeniyle acaba kaç can kaybettik.
Ne ilginçtir düne kadar sakladığınız vaka sayılarıyla ülkemiz Avrupa'da en az vakanın görüldüğü ülke olarak sondan birinci iken, bugün açıkladığınız rakamlarla en çok vaka tespit edilen ülke olarak birinci sıraya çıktı. Sonra da dünya bizi kıskanıyor diye açıklamalarımızı doğru bulmuyorlar diyorsunuz. Neyinize güvensinler ki" şeklinde konuştu. 

"BURSA'DA YOĞUN BAKIMLARIN DOLULUK ORANI YÜZDE 100" 

Selçuk Türkoğlu, "Sayın Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün yaptığı açıklamasının satır aralarında Bursa'mızın da içinde olduğu 3 ilde ikinci zirve bir yana, üçüncü zirveyi yaşamaya başladığımızı beyan etti. Bizler bunun da bilincindeydik ve tedbirlerin alınması gerektiğinin vurgusunu yapmak adına da Bakan Fahrettin Koca'nın açıklamalarından iki gün önce İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı olarak bir iç genelge yayınladık.Teşkilatlarımızdan yüz yüze her türlü siyasi çalışmayı askıya almalarına yönelik talimat vermiş ve vatandaşlarımıza örnek olacak bir sorumluluk bilinci ile hareket edeceğimizi duyurmuşduk. Ben Sağlık Bakanı'nın açıklamadığı Bursa özelindeki gerçek tabloyu paylaşayım. Sayın Sağlık Bakanı Bursa'da Yoğun Bakım doluluk oranını yüzde 75.8 olarak açıkladı, fakat bunu hepimiz çok net biliyoruz ki Bursa'da yoğun bakımların doluluk oranı yüzde 100 ve hastalar yoğun bakımda yatabilmek için sıra bekliyor. Bursa'da son 10 gündür, günün her anında, 112 komuta merkezinde ki görevli arkadaşların önündeki listelerde anlık 50 ile 100 arasında değişkenlik gösteren rakamlarda yoğun bakım sırası bekleyip hastanelerde nakil için sırada olan vaka mevcut" ifadelerine yer verdi. 

"BURSA'NIN EN BÜYÜK EKSİKLİKLERİNDEN BİRİ OLAN TEMİZ HASTANE İHTİYACININ DA GİDERİLMESİ BÜYÜK ÖNEM ARZ ETMEKTEDİR" 

Bursa'daki hastanelerde yatak açığının kapatılması gerektiğini söyleyen Türkoğlu, "Bursa olarak savaş durumda bulunduğumuz bu günlerde, an itibari ile boş bulunan Kredi ve Yurtlar Kurumu'na ait yurtların kısa sürede dönüştürülerek hasta kabul edecek duruma getirilmesiyle açık kapatılabilir. Kapatılan Memleket Hastanesi'nin acilen karantina merkezi pozisyonundan çıkarılıp tam teşekküllü hizmet verecek pozisyona getirilmesiyle açık kapanabilir. Zübeyde Hanım Doğumevi Hastanesi'nin acilen faaliyete sokulmasıyla açık kapanabilir. Yaklaşık bir yıldır kaynak aktarımı durduğu için çivi çakılmayan stadyumun karşısındaki Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi'ne bir an önce merkezi bütçeden kaynak aktarılarak acil bir şekilde inşaatının tamamlanıp Bursalı hemşehrilerimizin kullanımına açılmasıyla kapanabilir. Bursa'nın sahipsiz olmadığını gösteren acil eylem planlarının ortaya konmasını, kriz masasının tek merkezden kontrol edilecek şekilde hayata geçirilmesini Bursa halkı adına yetkililerden talep ediyoruz. Ayrıca Bursa'nın en büyük eksikliklerinden biri olan temiz hastane ihtiyacının da giderilmesi büyük önem arz etmektedir. Çünkü şu an Bursa'da tüm hastaneler pandemi hastanesi olarak hizmet verdiğinden maalesef ki derdine çare arayan diğer kronik veya acil hastalıklarla mücadele eden hastalarımız da ciddi mağduriyet yaşamakta ve hastalıklarına dermen bulamamaktadır. Pandeminin ilk gününden bu yana tüm bu olumsuzluklara rağmen insan üstü bir gayret ile cephenin en ön safında mücadele eden tüm sağlık çalışanlarına şükranlarımızı sunuyorum" diye konuştu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2020.11.27 11:42 - Son Güncellenme: 2020.11.27 12:01 - HABER MERKEZİ
A