İTB'den kanserle mücadeleye destek

İTB'den kanserle mücadeleye destek

tÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Sağlık Bakanlığı işbirliği ile alınan mobil mamografi aracı, İzmir Ticaret Borsası (İTB) önünde 10 gün boyunca bedelsiz kanser taraması yapacak. Mobil araca gelen 40 yaş ve üzerinde olup ailesinde kanser olanlar ile 50 yaş üzerindeki kadınlar ücretsiz göğüs kanseri taraması yaptırabilecek.

2013.07.17 19:01 - Son Güncellenme: 2013.07.17 19:03 - Yaşam
A
İTB'den kanserle mücadeleye destek

 

TOBB ve Sağlık Bakanlığı işbirliği ile İTB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli tarafından 'Annem Kanseri Yendi' projesi kapsamında satın alınıp devlete bağışlanan mobil mamografi aracı, 18 Temmuz 2013 tarihinden itibaren 10 gün boyunca İTB'nin önünde kadınlara ücretsiz olarak hizmet verecek. Mamografi aracı çekim çalışması ile ilgili olarak İTB binası önünde bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya İTB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, TOBB İzmir Kadın Girişimciler Kurulu'nun Başkanı Aynur Tartan, çok sayıda kadın iş kadını ve İl Halk Sağlığı Müdürlüğü yetkilileri katıldı.

"ERKEN TEŞHİS ÖNEMLİ"

Meme kanseriyle üç yıl önce tanıştığını, erken teşhisin bu hastalıkta hayati önem taşıdığını belirten Kestelli, "Meme kanseri için yapılan taramalarda meme kanseri görülme sıklığının ülkemizde binde 5'e tırmandığını ve bu trendin giderek yükseldiğini öğrendim. Uzmanlar bu sorunla mücadelenin en önemli silahının erken teşhis olduğunu söylüyordu. Ben de bu hastalıkla zor mücadele geçirdim. İyileştikten sonra, bu konuda bir şeyler yapma sorumluluğu hissettim. Gönlümde hep çocuklar için bir proje geliştirmek vardı. Ancak annelere katkı vermenin doğrudan çocuklara dokunmak anlamına geldiği çok açıktı. Sağlık kurumlarına erişimi zor olan kadınlara meme kanseri taraması yapacak bir gezici mamografi aracı alıp devlete hibe etmeye karar verdim. 'Annem Kanseri Yendi' projesi böyle doğdu" dedi.

"MOBİL CİHAZLARIN SAYISI ARTMALI"

Mobil cihazın İzmir başta olmak üzeri çok sayıda kentte tarama gerçekleştirdiğini belirten Kestelli, "Umuyor ve diliyorum ki, bu bir başlangıç olur ve gezici mamografi araçlarının sayısı hızla artar. Bu konuda bir başka mutluluk gerekçem, bu projenin, EXPO 2020'ye Herkes İçin Sağlık temasıyla aday olan İzmir'den yeşermiş olması. Bu adımın, sorunun büyüklüğüne kıyasla çok küçük bir adım olduğunu elbette biliyorum. Ama en uzun yolları aşmak için bile bir ilk adıma ihtiyaç olduğunu da biliyorum" diye konuştu. 

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.07.17 19:01 - Son Güncellenme: 2013.07.17 19:03 - Zeynep Çelik
A