İşte tutanaklarla 'vajina' tartışması

İşte tutanaklarla 'vajina' tartışması

TBMM Genel Kurulu'nda bütçe görüşmeleri yapılırken, Bülent Arınç'ın CHP'li Aylin Nazlıaka'ya 'Konuşurken bana bakmanıza gerek yok' demesiyle başlayan polemik 'vajina' tartışmasına dönüştü

2012.12.13 08:36 - Son Güncellenme: 2012.12.13 08:36 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
İşte tutanaklarla 'vajina' tartışması

Bütçe görüşmelerinin yapıldığı TBMM Genel Kurulu'nda Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile CHP ve MHP'li milletvekilleri arasında zaman zaman seviyenin düştüğü çarpıcı tartışmalar yaşandı.
CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka ile "bakışma ve vajina" polemiğine giren Arınç, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in "mesir macunu" çıkışına, "Mesir mecunu viagra değil, aklın uçkurunda" karşılığını verdi. Televizyonlardaki müstehcen sahne ve sözler için sürekli ceza kesen RTÜK Başkanı Davut Dursun ise TBMM'deki bu diyalogları ağzını eliyle kapatarak hayretler içinde izledi.
Genel Kurul'da önceki gece Arınç ile Nazlıaka arasında siyasi üslup seviyesinin düştüğü diyaloglar resmi tutanaklara şöyle yansıdı:

Ben mahcup bir insanım
Arınç: Bana bakmanıza gerek yok.
Nazlıaka: Rahatsız oluyorsanız size bakmadan da konuşabilirim elbette.
Arınç: Hayır, ikide bir bana bakıyorsunuz, Genel Kurul'a konuşsanız... Bir defa, içtüzüğümüz gereğince Genel Kurul'a hitap edilir. Her cümlenin başında 'Sayın Bakan Bülent Arınç' diyerek bana dönmeye gerek yok. Ben mahcup bir insanım. Zarif bir hanımefendinin ikide bir dönüp bana bakmasından, doğrusu, sıkılabilirim.
Nazlıaka: Sayın Başbakan Yardımcısı son derece cinsiyetçi bir konuşma yapmıştır. Sayın Başbakan Yardımcısı mahcup oluyorsa o mahcubiyetinin milletvekilinin cinsiyetinden değil söylediklerinden ötürü olmasını dilerdim. Kendisini bu anlamda kınıyorum. Biz kadın milletvekilleri dişiliğimizle değil kişiliğimizle buradayız. Bu böyle biline.

Kendisiyle ilgili bir organ
Arınç: Ben sizin bakışınızdan mahcup olmuyorum, benim mahcup olduğum başka bir konu var: Kürtaj meselesi konuşulurken siz öyle bir söz sarf ettiniz ki benim yüzüm kıpkırmızı oldu. Ben asıl o zaman mahcup oldum, asıl o zaman utandım, asıl o zaman yerin dibine geçtim.
Nazlıaka: Bugün olsa gene söylerim. Çok doğru bir söz söylemişim.
Arınç: Bir evli, bir bayan milletvekili, çocuğu olan milletvekili, kendisiyle ilgili organını nasıl böyle açıkça konuşabilir, nasıl bundan yüzü kızarmaz? Benim yüzüm o zaman kızardı, o zaman mahcup oldum. (Ak Parti sıralarından alkışlar)
Nazlıaka: Üzüntüyle dinledim. Kendisi anneliğimi sorgulatmıştır. Kürtajla ilgili yaptığım açıklama literatürde var olan bir açıklamadır, var olan bir tanımlamadır. Kendisinin de literatürü öğrenmesini tavsiye ediyorum. Bu fikir-zikir meselesidir. (CHP sıralarından alkışlar)
Alim Işık (MHP/Kütahya): Sayın Bakan, sorularım vardı sormayacağım. Kendinizi dev aynasından görüp milletvekillerine tepeden bakan ve onlara hakaret eden anlayışı gerçekten size yakıştıramadığımı ifade etmek istiyorum. Bu bütçe müzakerelerine gölge düşürdünüz.
Seyfettin Yılmaz (MHP/Adana): Bu konuşmada üslubunuzu kendinizce doğru buluyor musunuz?
Hasan Hüseyin Türkoğlu (MHP/Osmaniye): Sanırım, siyaseti bırakıp yerinizi gençlere bırakma zamanı gelmiş.
Mehmet Hilal Kaplan (CHP/Kocaeli): Arınç'ın üslubunu protesto etmek anlamında soru sorma hakkımı geri alıyorum.

Güzel bir şey yaptım
Arınç: Bu eleştirilere bakarak şunu söylüyorum ki bu akşam ben çok güzel ve çok doğru bir iş yapmışım. Bana yakışan şey, yirmi yıla yaklaşan parlamenterlik hayatımda Genel Kurul'daki tutanaklardır. Bu tutanaklarda benim yüzümü kızartacak hiçbir şey yok. Ben geleneklerine bağlı bir insanım, örf ve âdetine bağlı bir insanım, aile hayatının ne kadar kutsal olduğuna inanan bir insanım. Evli, çoluk çocuk sahibi bir kadının kendi cinsel organını söz konusu etmek suretiyle 'Benim orama karışma' demesini ben bugüne kadar çok yargılamıştım.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2012.12.13 08:36 - Son Güncellenme: 2012.12.13 08:36 - HABER MERKEZİ
A