İşte Lice'deki gencin kesin ölüm nedeni

İşte Lice'deki gencin kesin ölüm nedeni

Lice'de karakol inşaatını protesto eden grupla askerler arasında çıkan çatışmada yaşamını yitiren 18 yaşındaki Medeni Yıldırım'ın kesin ölüm nedeni belirlendi.

2013.06.29 13:42 - Son Güncellenme: 2013.06.29 13:42 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
İşte Lice'deki gencin kesin ölüm nedeni

 

 

Medeni Yıldırım'a  Diyarbakır Cumhuriyet Savcısı Mesut Konuk, Adli Tıp Uzmanları ve bilirkişinin katılımıyla  otopsi yapıldı. Otopsi tutanağında Yıldırım'ın sağ kolundan giren  ve akciğerden geçen kurşunun  sol kolundan çıktığı belirtildi.

CENAZE TOPRAĞA VERİLİYOR

Medeni Yıldırım'ın cenazesi  otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından  Bayramoğlu Camii'ne götürüldü. Cenaze namazına BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Aysel Tuğluk'un yanı sıra çok sayıda BDP milletvekili katıldı. Törende CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da yer aldı.Cenaze namazının ardından Yıldırım'ın naaşı Yeniköy Mezarlığı'na doğru götürüldü.

MÜFETTİŞLER LİCE'DE

Olaya ilişkin adli ve idari soruşturma kapsamında İçişleri Bakanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı'ndan dört müfettişin Lice'ye gittiği öğrenildi.

BARODAN TEPKİ

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi düzenlediği basın toplantısında  güvenlik güçlerinin gösteri ve yürüyüş hakkını kullananlara karşı 'gereksiz, ölçüsüz ve keyfi bir şiddet uyguladığını' iddia etti. Tahir Elçi, ne olursa olsun barış ve çözüm sürecinin başarısızlığa uğramaması gerektiğini kaydetti.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.06.29 13:42 - Son Güncellenme: 2013.06.29 13:42 - HABER MERKEZİ
A