İşte Bursa'nın gerçek çevrecisi

İşte Bursa'nın gerçek çevrecisi

Bursa'da bir serbest muhasebeci, haftanın 5 günü Uludağ yolunda ormanlara atılan çöpleri topluyor.

2011.11.02 09:34 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
İşte Bursa'nın gerçek çevrecisi

Uludağ ormanlarına kendini bilmez kişilerin attığı çöpleri toplayarak örnek bir davranış sergileyen serbest muhasebeci Mustafa Kocabıyık, 2 yıl önce başladığı temizliğe haftanın 5 günü devam ediyor. Yağmur çamur demeden elindeki tırmıkla dağ yolundaki çöpleri tek tek toplayan Kocabıyık, yaptığı bu davranışın başka insanlara da örnek olmasını istedi.
Yanında getirdiği çöp poşetlerine ormandan topladığı atıkları dolduran Kocabıyık," Temizliği severim, yere çöp atmam. Eskiden sadece piknik için gittiğim yerlerdeki çöpleri temizliyordum. Zamanla başka yerlerdeki çöpleri de toplamaya başladım. 2 yıldır Uludağ ormanlarını temizliyorum. Etrafta çok çöp var. Bunları toplamaya çalışıyorum. Uludağ çocuklarımıza lazım. Herkesin buraya sahip çıkması lazım. Uludağ dünyaca meşhur. Uludağ'ın her yerini temizleyemeyeceğimi ben de biliyorum, ama bu davranışımın diğer vatandaşlarımıza örnek olmasını bekliyorum. Zaman benim için problem değil. Yorulmuyorum. Gönüllü olarak bu işi yapıyorum" dedi.
Bazı vurdumduymaz insanların "Yine çöp atıyorlar, neden temizliyorsun?" dediğini anlatan Kocabıyık, "Çöp atanlar varsa onları temizleyenlerin de olması lazım" diye konuştu.
Kocabıyık, 2 yılda 5 bin 500 torba çöp topladığını söyledi. Açık alanlarda daha fazla çöp olduğuna dikkat çeken Kocabıyık, "Ağaçlık alanlarda çöp daha az oluyor. Her gün kendi arabamla dağ yoluna gelerek ormanı temizlemeye çalışıyorum. Sağlıklığım el verdikçe ormanları temizlemeye devam edeceğim" dedi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2011.11.02 09:34 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A