İşte Bursa Milletvekillerinin karnesi! - ÖZEL HABER
İki yıl önce yapılan genel seçimlerde Bursa'dan seçilen milletvekillerinin meclis performanslarını araştırdık... Bakın Bursa'nın AK Parti, CHP ve MHP'li vekillerinin meclis karnesi nasıl?
2013.12.19 09:03 - Son Güncellenme: 2013.12.19 09:24 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
Rabia DENİZ/BURSADABUGUN.COM
İki yıl önce yapılan genel seçimlerde Bursa'dan seçilen milletvekillerinin Meclis performansları ortaya çıktı. Bursa'nın en çok kanun teklifi, meclis araştırma teklifi, gensoru ve soru önergesi veren vekilleri CHP'de bulunuyor. Bursa ve ülke gündemine ilişkin en çok kanun teklifi sunarak mesai harcayan vekil CHP'li Sena Kaleli olurken, meclisin en çok soru önergesi veren ismi ise MHP Milletvekili İsmet Büyükataman oldu. AK Parti Bursa milletvekilleri içinde mecliste en çok mesai harcayan vekil ise Hüseyin Şahin... CHP Bursa Milletvekilleri verdikleri soru önergesi ve kanun teklifleriyle gündem yarattı. İşte Bursa vekillerinin meclis karnesi...
SENA KALELİ (CHP)
Sena Kaleli ise meclise 17 kanun teklifi sundu. 42 kanun teklifinde imzası bulunan Kaleli, 1 adet sözlü, 136 yazılı soru önergesine imza attı. 1 genel görüşme önergesine katılan Kaleli, 1 adet meclis soruşturma önergesinin sahibi...9 meclis araştırma önergesi bulunan Kaleli, 194 araştırma önergesine de imza verdi. Kaleli'nin ayrıca 4 gensoru önergesi var. Kaleli; Türkiye İş Kurumu Kanunu, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu, Eğitim Bayramı Ailenin Korunması ve Kadına Şiddetin Önlenmesi, Katma Değer Vergisi, Yükseköğretim Kanunu, Ulusal Bayram ve Genel Tatiller, Özel Tüketim Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması konularında kanun teklifi verdi.
İLHAN DEMİRÖZ (CHP)
Çiftçilerin sorunlarını meclise taşıyan İlhan Demiröz, meclise 5 kanun teklifi sundu. 45 kanun teklifinde ise imzası bulunan Demiröz'ün toplamda 67 yazılı soru önergesi var. İki genel görüşme önergesi, 2 soruşturma önergesi, 8 araştırma önergesinin sahibi olan Demiröz, 444 meclis araştırma önergesine de imza attı. Demiröz'ün ayrıca 9 tane imzası bulunan gensoru önergesi var. Demiröz; Tarım Kanunu, 2013 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu, Çiftçiler ve Sulama Birlikleri ile İl Özel İdaresi Kanunu ile ilgili kanun teklifi sundu.
AYKAN ERDEMİR (CHP)
Aykan Erdemir meclise 8 kanun teklifi sundu. 24 kanun teklifinde de imzası bulunan Erdemir, 85 yazılı soru önergesi verdi. 1 meclis soruşturma önergesinde imzası bulunan Erdemir, 4 araştırma önergesinin de sahibi... 84 araştırma önergesine imza atan Aykan Erdemir'in ayrıca 3 tane de gensoru önergesi bulunuyor. Erdemir; 2820 Sayılı Siyasi Partiler, Devlet Memurları, Bozcaada ve İmroz Kazalarının Mahalli İdareleri, Gider Vergileri, Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, Türk Medeni Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair kanun Teklifi, Türk Ceza Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi sundu.
TURHAN TAYAN (CHP)
Siyasetteki deneyimini CHP çatısında da hissettiren Turhan Tayan meclise 4 kanun teklifi sundu. 17 kanun teklifinde imzası bulunan Tayan, meclise 49 yazılı soru önergesi verdi. 1 meclis genel görüşme önergesi bulunan Tayan'ın 1 de meclis soruşturma önergesinde imzası var. 1 meclis araştırma önergesini sunan Tayan, 60 araştırma önergesine imza attı. Tayan'ın ayrıca 4 gensoru önergesi var. 5 Aralık Türk Kadınlar Günü, Hukuk Muhakemeleri Kanunu, Üç İlçe ve Bir İl Kurulması, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile ilgili teklif sundu.
KEMAL EKİNCİ (CHP)
Bursa siyasetinde pek görmediğimiz Kemal Ekinci ise, iki yıllık süre içinde bir tane kanun teklifi sunarken, 14 kanun teklifinde ise imzası bulunuyor. 29 yazılı soru önergesi veren Ekinci, 2 meclis genel görüşme önergesi, 1 soruşturma önergesi, 73 de meclis araştırma önergesine imza attı. 2 de gensoru önergesi bulunan Ekinci, Bursa'da hiçbir etkinliğe katılmamasına rağmen çoğu AK Partili vekilden çok çalışıyor. Yurt Dışında Bulunan Türk Vatandaşlarının Yurt Dışında Geçen Sürelerinin Sosyal Güvenlikleri Bakımından Değerlendirilmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi sundu.
İSMET BÜYÜKATAMAN (MHP)
İsmet Büyükataman meclise 3 kanun teklifi sunarken 8 kanun teklifinde de imzası bulunuyor. 214 sözlü, 1094 yazılı soru önergesi bulunan Ataman, Bursa'nın en çok soru önergesi veren milletvekili oldu. 3 meclis araştırma önergesinin sahibi olan Ataman, 21 araştırma önergesine de imza attı. Devlet Memurları Kanununda Değişiklik yapılması, Bazı Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması, Beş İlçe ve İnegöl Adıyla Yeni Bir İl Kurulmasına İlişkin Kanun Teklifi sundu.
NECATİ ÖZENSOY (MHP)
Necati Özensoy meclise 1 adet kanun teklifi sunarken 13 teklife de imza attı. 2'si sözlü olmak üzere 27 soru önergesi bulunan Özensoy, 4 meclis araştırma önergesi verdi. 282 meclis araştırma önergesinde imzası olan Özensoy'un ayrıca 1 gensorusu bulunuyor.
HÜSEYİN ŞAHİN (AK PARTİ)
Hüseyin Şahin, AK Parti Bursa Milletvekilleri arasında en çok çalışan isim...Meclise Katma Değer Vergisi, Bankacılık Kanunu başta olmak üzere 5 kanun teklifi sunarken 19 kanun teklifinde de imzası bulunuyor. İnşa edilen yeni demiryolu hatları, bakım, onarım ve restorasyonu tamamlanan köprü sayısı ve yol kenarı denetim istasyonlarında denetimi yapılan araç sayısına ilişkin soru önergesi veren Şahin, mobilya sektörünün sorunlarının araştırılarak alınması gereken önlemlerle ilgili de meclise bir araştırma önergesi sundu. Şahin'in, 10 araştırma önergesinde de imzası bulunuyor.
MUSTAFA ÖZTÜRK (AK PARTİ)
Meclis kürsüsüne 15 kez çıkan Mustafa Öztürk'ün toplamda 5 kanun teklifinde imzası var. Öztürk'ün 5 tane de meclis araştırmaları önergesi bulunuyor. Zeytin ve zeytinyağı üretimi ile ilgili sorunların araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis Araştırması açılmasına ilişkin önerge veren Öztürk'ün, terör sorununun çözümü, toplumsal barışı bozan olaylar, yasadışı dinlemelerle ilgili de bir araştırma yapılması, darbeler ve muhtıraların toplumsal, siyasal, ekonomik ve hukuki alanlardaki etkilerinin araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin araştırma önergede imzası bulunuyor.
TÜLİN ERKAL KARA (AK PARTİ)
Anayasa değişikliğiyle ilgili iki kanun teklifi bulunan Tülin Erkal Kara, 5 meclis araştırması bulunurken, genel kurulda da 4 konuşma yaptı. Kara'nın mobilya sektörünün sorunları, nüfusun yaşlanmasının önüne geçecek önlemler, zeytin ve zeytin yağı üretimi ile ilgili sorunlar, Türk sporunda yaşanan doping sorununun araştırılarak alınması gereken önlemler ile darbeler ve muhtıraların toplumsal, siyasal, ekonomik ve hukuki alanlardaki etkilerinin araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önergede imzası bulunuyor.
HAKAN ÇAVUŞOĞLU (AK PARTİ)
Bu güne kadar 11 kanun teklifinde imzası bulunan Çavuşoğlu'nun, 7 meclis araştırması bulunuyor. Bursa'yı mecliste temsil eden Çavuşoğlu, meclis kürsüsünde de 19 konuşma yaptı. Hakan Çavuşoğlu AK Parti'nin Bursa'da en çok kanun teklifi veren milletvekilleri arasında yer alıyor.
Çavuşoğlu'nun Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki maden kaynaklarının durumunun tespiti, mobilya sektörünün sorunları, zeytin ve zeytin yağı üretimi ile ilgili sorunlar, doping sorunu, terör sorununun çözümüne yönelik süreç, yasadışı telefon ve ortam dinleme iddialarının araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis Araştırması açılmasına ilişkin önergesinde imzası bulunuyor.
CANAN CANDEMİR ÇELİK (AK PARTİ)
İki dönem milletvekilliği yapan Canan Candemir Çelik'in ise toplamda 6 kanun teklifinde imzası bulunuyor. Yazılı ve sözlü soru önergesi bulunmayan Çelik, 10 adet meclis araştırmaları önergesine imza attı. Genel kurulda ise yalnızca iki konuşması var. Çelik'in Taksim Gezi Parkı olayları, inşaat sektöründe çalışan işçilerin sağlığı ve güvenliği, mobilya sektörünün sorunları, kadına yönelik şiddetin engellenmesi, zeytin ve zeytin yağı üretimi ile ilgili sorunlar, boşanma oranındaki artışın nedenleri, terör sorununun çözümüne yönelik süreç, bal üretimi ve pazarlaması ile arıcılığın sorunları, bilgi iletişim teknolojilerindeki gelişmelerin beraberinde getirdiği imkan ve riskler, üstün yetenekli bireylerin keşfi, eğitimi ve istihdamı ile ilgili araştırmalarda imzası bulunuyor.
İSMAİL AYDIN (AK PARTİ)
Sözlü ve sorulu soru önergesi bulunmayan İsmail Aydın'ın toplamda 7 kanun teklifi bulunurken, genel kurulda ise 3 konuşması var. Taksim Gezi Parkı, Doğu Anadolu Bölgesindeki maden kaynaklarının durumunun tespiti, zeytin ve zeytin yağı üretimi ile ilgili sorunlar,Türk sporunda yaşanan doping sorunu, terör sorununun çözümüne yönelik süreç, yasadışı telefon ve ortam dinleme iddialarının araştırılması, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin araştırılması, darbeler ve muhtıraların toplumsal, siyasal, ekonomik ve hukuki alanlardaki etkilerinin araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önergelerinde imzası bulunuyor.
İSMET SU (AK PARTİ)
5 kanun teklifinde imzası bulunan İsmet Su'nun, Taksim Gezi Parkı, Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki maden kaynakları, mobilya sektörünün sorunları, zeytin ve zeytin yağı üretimi ile ilgili sorunlar, bal üretimi ve pazarlaması ile arıcılığın sorunları, yasadışı telefon ve ortam dinleme iddiaları, darbeler ve muhtıraların toplumsal, siyasal, ekonomik ve hukuki alanlardaki etkilerinin araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önergesinde imzası bulunuyor.
ÖNDER MATLI (AK PARTİ)
Meclis genel kurulunda 4 konuşma yapan Önder Matlı'nın, Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu ile Gençlik ve Spor Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nde ilk imzası bulunuyor. Yeraltı Suları Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile Anayasa değişikliği konusunda yapılan kanun teklifinde imzası bulunan Matlı, Bursa'nın en çok çalışan vekilleri arasında yer alıyor.
Matlı'nın Doğu Anadolu Bölgesindeki maden kaynaklarının durumunun tespiti ve değerlendirilmesi, zeytin ve zeytin yağı üretimi ile ilgili sorunların araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi, Türk sporunda yaşanan doping sorununun araştırılması ile darbeler ve muhtıraların toplumsal, siyasal, ekonomik ve hukuki alanlardaki etkilerinin araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önergesi bulunuyor.
MUSTAFA KEMAL ŞERBETÇİOĞLU (AK PARTİ)
Mustafa Kemal Şerbetçioğlu ise 10 kanun teklifini imzalarken, 11 araştırma önergesinde de yer aldı.
SSPE hastalığının araştırılması, Taksim Gezi Parkı, inşaat sektöründe çalışan işçilerin sağlığı, Doğu Anadolu Bölgesindeki maden kaynaklarının durumunun tespiti, mobilya sektörünün sorunları, terör sorununun çözümü, çocukların sorunları ve çocukları suça iten nedenlerin araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi konularında araştırma önergelerinde bulundu.
BEDRETTİN YILDIRIM (AK PARTİ)
Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu ile Gençlik ve Spor Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi sunan Bedrettin Yıldırım'ın 5 kanun teklifinde de imzası var. Zeytin ve zeytin yağı üretimi ile ilgili sorunların araştırılmasıyla ilgili araştırma önergesi veren Yıldırım'ın 7 önergede de imzası bulunuyor.
İLGİLİ GALERİ
İşte Bursa Milletvekillerinin karnesi! - ÖZEL HABER
Öne Çıkan Galeriler
Öne Çıkan Videolar
-
00:49
-
05:27
-
01:16
-
05:45
-
01:51
En Çok Okunanlar
- Bursa ses sistemi üzerine faaliyet...
- Bursa'da oto galeri alev aldı: Araçlar...
- 'Kırtasiyeden al gel olmayacak' bir devir...
- Bursa'da elini makineye kaptıran işçinin...
- Konya'da 4 katlı bina çöktü! Bir kişi...
- Bursa Şehadet Camii'nde çökme tehlikesi
- Bursa'da arıza yapan tır alev topuna döndü
- Konya'da zamanla yarış: Çöken binanın...
- Bursa Uludağ'da kar sebebi ile zincir...
- Bursa'da kolonları olmadan ayakta duran...
- Bursa'da sürücü kaçtı, polis kovaladı!
- Kız yurdu önünde tepki çeken sözler!
- Bursa'da uygulama görünce park etti:...
- Konya'da enkazdan kurtarıldı, "Abi hoş...
- Yağmur ve sis Bursa'yı etkisi altına aldı