İşte Bursa'da tezgahtaki son fiyatlar (ÖZEL HABER)

İşte Bursa'da tezgahtaki son fiyatlar (ÖZEL HABER)

Temel gıda malzemelerindeki pahalılık vatandaş tarafından oldukça büyük tepkiyle karşılaşıyor. Mutfak masrafı özellikle dar gelirlilerin cebini yakıyor. Bursada Bugün olarak belirli aralıklarla pazardaki son durumu araştırıp sizlerle paylaşıyoruz. Bugünkü durağımız ise Tuz Pazarı. Mikrofon uzattığımız vatandaşlar 'Her şey çok pahalı' derken pazarcılar, 'Vatandaş artık ürünleri kiloyla değil taneyle alıyor' ifadelerini kullandı.

2021.01.25 08:54 - Son Güncellenme: 2021.01.25 13:36 - Bursa Bölge
A
İşte Bursa'da tezgahtaki son fiyatlar (ÖZEL HABER)
03:53 İşte Bursa'da tezgahtaki son fiyatlar (ÖZEL HABER)

İLGİLİ VİDEO

İşte Bursa'da tezgahtaki son fiyatlar (ÖZEL HABER)

EZGİ KAYI / BURSADA BUGÜN

Vatandaş giderek artan gıda fiyatlarından şikayetçi.

Temel gıda malzemelerindeki fiyat artışı özellikle dar gelirlilerin ceplerini yakmaya devam ediyor.

Bursa'da uygun fiyata alışveriş yapmanın adresi olan semt pazarlarından birine gittik ve pazarcı esnafına fiyat artışının sebebini sorduk.

Mikrofon uzattığımız vatandaşlar 'Her şey çok pahalı' derken pazarcılar, 'Vatandaş artık ürünleri kiloyla değil taneyle alıyor' şeklinde konuştu.

VATANDAŞ ARTIK ÜRÜNLERİ KİLOYLA DEĞİL TANEYLE ALIYOR

Son haftalarda yaşanan olumsuz hava koşulların ve genel olarak kış ayının mahsül fiyatlarına etki ettiğini belirten pazarcı esnafları, "Taze fasülye 20, bakla 15, biber 15, salatalık 10, domates 4-6 lira arası değişiyor. Yükselişin sebebi hem pandemi hem de kış ayların gelmesi. Baktığınız zaman yeşillik fiyatları da arttı. Ispanak 7-8, karnabahar 10-12 lira. Artık tarla mahsülü bittiği için seralar başladı havalar soğuk olunca seralar da soğuk aldı, bu yüzden fiyatlar şu an yüksek ama mevsim yaz olduğunda fiyatlar düşecek. Vatandaş artık ikişer üçer tane ürün alıyor, kiloyla değil taneyle alıyorlar. İki kilo domates ver diyecek kişi sayısı yüzde 10'a düştü" şeklinde konuştu.

"SATIŞLAR YARI YARIYA DÜŞTÜ"

Yeşillik satan ve yüksek fiyatların satışlarını olumsuz yönde etkilediğini vurgulayan pazarcı esnafı ise, "Biz yeşillik satıyoruz. Hava şartlarından dolayı fiyatlarız biraz yüksek. Marul 5, maydanoz 1,5 lira, roka 2 liradan giderken, ıspanak 7-8 liradan satılıyor. Mevsim dönünce mahsül de bol olacak, fiyatlar da buna bağlı olarak düşecek. Vatadaşın durumu şu an iyi değil. Bir maydanoz alacakken bile düşünüyorlar. Fiyatların yüksek olması bizim de işimize gelmiyor. Satışlar yarı yarıya düştü" dedi.

"İSTEDİKLERİMİZİ RAHATLIKLA ALAMIYORUZ"

Pazarda mikrofon uzattığımız vatandaşlar ise pahalılıktan şikayet ederek, "Fiyatlar çok yüksek, alıyoruz ama az az alıyoruz. İstediklerimizi rahatlıkla alamıyoruz. Açıklanan enflasyon yüzde 14 ama öyle bir şey yok. Bunu her türlü malda, meyvede sebzede, gıdada görüyoruz ve verilen asgari ücretler çok düşük. Nereye kadar gidecek bilmiyoruz" ifadelerini kullandı.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.01.25 08:54 - Son Güncellenme: 2021.01.25 13:36 - Sema Üstüntaş-pasif
A