İşte altında kritik seviye

İşte altında kritik seviye

Geçtiğimiz gün ABD yeni konut başlangıçları ve inşaat izinleri verilerinin hem beklentilerin hem de bir önceki seviyesinin altında kalması sonrası başlayan alım tepkisinin Bernenke'nin yazılı açıklamasında ihtiyaç olması durumunda tahvil alımını arttırabileceklerini belirtmesiyle alım ivmesini arttırdı ve altının onsu 1300 psikolojik direncini test etti.

2013.07.18 14:58 - Son Güncellenme: 2013.07.18 15:00 - Ekonomi - HABER MERKEZİ
A
İşte altında kritik seviye

 

İlerleyen saatlerde gerçekleşen sözlü açıklamasında tahvil alımının bitimine yönelik herhangi bir programı olmadığını ve olumlu veriler gelmesi halinde tahvil alımının azaltılabileceğini belirtmesi tekrar satışları hızlandırmakta.

İntegral Menkul'un raporunda, "Bu sabah ise Asya Piyasalarının açılışından itibaren altın kotasyonlarında zayıf ve yatay hareketler gözlemlediğimizi, önceden destek olan 1281 seviyesinin, kotasyon için yeni direnç seviyesi haline geldiğini söyleyebiliriz. Haftalık olarak açıklanan ABD İlk ve devam eden işsizlik başvuruları önümüzdeki saatlerde altın fiyatları üzerinde etkili olacaktır.Tekniksel açıdan ele aldığımızda ise  orta vadede düşen trendin sürdüğünü ve gerçekleşen kısmi yükselişlerin devamlılığının zorlandığı ve arkasından satışlar geldiğini gözlemledik. Buna göre yatırımcıların yaşanabilecek olası fiyat hareketliliklerinde dikkat etmeleri gereken önemli direnç seviyeleri 1288/1294/1302, destek seviyeleri ise 1277/1268/1262'dir" denildi.

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2013.07.18 14:58 - Son Güncellenme: 2013.07.18 15:00 - HABER MERKEZİ
A