İşte 1'nci Lig toplantısından çıkan sonuç

İşte 1'nci Lig toplantısından çıkan sonuç

Bursaspor Başkanı Mesut Mestan, sonucu merakla beklenen TFF 1'nci Lig kulüpleri başkanları ile gerçekleştirilen toplantıdan çıkanlar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

2020.06.03 22:34 - Son Güncellenme: 2020.06.03 22:36 - Spor - HABER MERKEZİ
A
İşte 1'nci Lig toplantısından çıkan sonuç

Hürriyet gazetesinin Spor Arena adlı Instagram hesabında gerçekleştirilen canlı yayına katılan Bursaspor Başkanı Mesut Mestan, Süper Lig'e yükselme konusunda avantajlı olduklarını söyledi.

HİÇBİR FUTBOLCU' BENİ SATIN' DEMEDİ

Bursaspor'un başta Burak Kapacak ve Çağlar Şahin Akbaba gibi oyuncularına gelen tekliflerle ilgili konuşan Mestan, "Kimsenin şu an için gitmek gibi bir hedefi yok. 'Beti satın başkanım' diyen bir futbolcu da görmedim. Aksine hepsi bu forma altında bir an önce Süper Lig'e çıkmanın hesaplarını yapıyor. Sadece Türkiye'den değil, Avrupa'dan da ciddi teklifler geliyor" ifadelerini kullandı.

BURSA FUTBOLDA ÖNDER ŞEHİRDİR

Bursaspor'un altyapılardan gelen futbolcularla başarı yakaladığının altını çizen Mesut Mestan, "Hepsi kaliteli ayaklar ve Bursaspor'a büyük hizmetleri olacak. Bu da Bursa şehrinin futboldaki önderliğini ve kalitesini gösteriyor. Süper Lig'e çıkmak zorundayız çünkü orası ile TFF 1'nci Lig arasında ekonomik anlamda büyük farklılıklar var. Amacımız evimiz olan Süper Lig'de yeniden boy göstermek" dedi. 

LİG TAHMİNEN 19 HAZİRAN'DA BAŞLAYACAK

2 Haziran Salı günü gerçekleştirilen TFF 1'nci Lig kulüpleri ile TFF arasındaki toplantının sonuçlarına dair açıklamalarda bulunan Bursaspor Başkanı Mestan, "Kamuoyuna aktarılacak bir konu yok. Aslında ziyaret amacı taşıyor. Bizler fikirlerimizi sunduk. İstişare toplantısıydı bir sonuç alma toplantısı değildi. Kesinleşmiş bir karar yok ama tahmini olarak TFF 1'nci Lig 19 Haziran'da başlayacak" diye konuştu.

8 YABANCI İDEAL OLANI

Son günlerde tartışmaya açılan yabancı sınırlamasıyla ilgili konuşan Mesut Mestan, " Yabancıda sınır olmasından yanayım tamamen yasaklanması da olmaz rekabetçi ortam etmeli. 6+2, 8+2 veya 10+2 olabilir. Yerli oyuncularımız da forma şansı yakalayabilmeli. İngiltere modeli benimseyebilir. Fransa da çoğunlukla milli formayı giyen futbolcuları tercih ediyor. Bizler de bunu tercih edebiliriz. Bizde 5 yabancı var çoğunlukla yerli futbolcularla oynuyoruz. 1'nci Lig'de bizden fazla yabancı oynatan kulüpler de var. Sanki 8 yabancı daha ideal gibi duruyor" açıklamasında bulundu.

SÜPER LİG 22 TAKIM OLMALI

Süper Lig'de 7 takımın küme düşmenin kaldırılmasına yönelik isteklerini değerlendiren Mestan, "Mücbir sebepten dolayı ligi oynatamazsanız küme düşme kalkıyor. Bu Süper Lig ve TFF 1'nci kulüplerinin ortak vereceği bir karar. Önümüzdeki yıl spor gelirlerinin de Coronavirüs'ten dolayı düşeceğini de göz önünde bulundurursak, Süper Lig'in mevcuttan daha fazla sayıda takımda oynaması zorlaşacak görünüyor. Bence 22 takımlı olmalı lig. Daha fazla takım olsa yayın geliri ve seyir zevki artar. Hiçbir takımın düşmesini istemeyiz ama çıkma olduğu gibi düşme de olmak zorunda" dedi.

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2020.06.03 22:34 - Son Güncellenme: 2020.06.03 22:36 - HABER MERKEZİ
A