İstanbul yolunda herkesi şaşırtan tatbikat

İstanbul yolunda herkesi şaşırtan tatbikat

Yalova'da düzenlenen endüstriyel kaza tatbikatı gerçeğini aratmadı. Yalova Valisi Esengül Civelek ve il protokolünün de izlediği tatbikatı gerçek sanan sürücüler ise müdahaleleri korku dolu gözlerle izlediler.

2012.03.20 09:24 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Güncel
A
İstanbul yolunda herkesi şaşırtan tatbikat
84272-istanbul-yolunda-herkesi-sasirtan-tatbikat-4f6837acd49fc.flv

Yalova'da meydana gelebilecek muhtemel endüstriyel kazaya anında müdahale edilmesini hedefleyen Yalova Valiliği geniş kapsamlı bir tatbikat düzenledi. Yalova-Bursa yolu üzerindeki tatbikata Afet Acil Durum Müdürlüğü, Yalova İtfaiyesi, Yalova Sağlık İl Müdürlüğü, Yalova Emniyet Müdürlüğü ve UMKE'den 65 kişilik bir ekip katıldı. Bursa'dan Yalova yönüne gelen ve tankında amonyak bulunan bir tankerde sızıntı meydana geldiği haberini alan Yalova Emniyet Müdürlüğü hemen olay yerine giderek yolu trafiğe kapatıp çevre güvenliğini sağladı.
Ardından sızıntının meydana geldiği tankerin yanına gelen İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve Yalova İtfaiyesi, kimyasal maddelere karşı yalıtılmış kıyafetler giyen ekiplerle tankere yaklaştı. İlk olarak sürücüyü güvenli bir bölgeye çeken ekipler, ardından sürücüyü kimyasallardan arındırmak için yıkadı.
Sürücüyü sedye ile ambulansın yanına götüren ekipler şahsı sağlık ekiplerine teslim ettiler. Tanker sürücüsü ilk müdahalenin ardından ambulansla Yalova Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Daha sonra sızıntının devam ettiği amonyak yüklü tankere yaklaşan ekipler ilk olarak sızıntıyı kestiler. İtfaiyeye ait bir araç ise tankeri suyla yıkayarak kimyasallardan arındırdı. Ardından yola sızan amonyak da yine suyla temizlendi.
Vali Civelek ile il protokolünün de izlediği tatbikat sonrasında basın mensuplarına bilgi veren Civelek, "Son derece başarılı bir tatbikattı. Dilerim bu tür endüstriyel kazalarla karşılaşmayız. Ancak karşılaşmamız halinde de ilimizin kapasitesini bir değerlendirmiş olduk" dedi.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2012.03.20 09:24 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Alican Özbay
A