İstanbul görüşmeleri öncesi İran'dan jest

İstanbul görüşmeleri öncesi İran'dan jest

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İran ile P5+1 ülkeleri arasında yapılacak nükleer görüşmelerinin İstanbul'da yapılacağını teyit etti. Davutoğlu'nun açıklamasından kısa bir süre önce İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Feridun Abbasi, Tahran'ın zenginleştirilmiş uranyum üretimini sınırlandırabileceğini açıkladı.

2012.04.10 10:22 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
İstanbul görüşmeleri öncesi İran'dan jest

İran televizyonuna konuşan Abbasi, İran'ın sadece tıbbi çalışmalarına yetecek miktarda yüzde 20 oranında zenginleştirilmiş uranyuma ihtiyacı olduğunu söyledi.

ABD ve Avrupa'nın, İran'la ilgili olarak en yoğun uyarıda bulunduğu nükleer faaliyetlerin başında zenginleştirilmiş uranyum üretimi geliyor.

İran'ın nükleer konusunda en yetkili isminden gelen bu açıklama, İstanbul'da, İran ile P5+1 grubu arasında gerçekleştirilecek olan nükleer görüşmeler öncesinde yapılan bir jest olarak algılandı.

DAVUTOĞLU DA TEYİT ETTİ
Dışişleri Bakanı Davutoğlu da bugün yaptığı açıklamada, İran ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin daimi üyeleri ABD, İngiltere, Fransa, Çin, Rusya ile Almanya arasındaki görüşmelerin 14 Nisan'da İstanbul'da yapılacağını teyit etti.

NTV televizyonunun aktardığına göre Davutoğlu, açıklamasında "Bölgemiz her türlü kitle imha silahından arındırılmalıdır" diye konuştu.

Avrupa Birliği Dışişleri Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton ve İran Ulusal Güvenlik Konseyi Sekreteri Said Celili, dün ayrı ayrı Davutoğlu'nu arayarak görüşmelerin İstanbul'da yapılmasını kabul ettiklerini bildirmişti.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2012.04.10 10:22 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A