İstanbul'da nefes kesen uyuşturucu operasyonu

İstanbul'da nefes kesen uyuşturucu operasyonu

İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri, bir ihbar üzerine dün gerçekleştirdiği operasyonda, 12 mahallede 26 ayrı adrese baskın düzenledi. Yapılan baskınlarda 13 kişi gözaltına alınırken, çeşitli miktarlarda ve farklı türlerde uyuşturucular ele geçirildi.

2013.08.17 17:46 - Son Güncellenme: 2013.08.17 17:46 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
İstanbul'da nefes kesen uyuşturucu operasyonu

İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü'ne 3 ay önce yapılan ihbarda Fatih'in çeşitli mahallelerinde uyuşturucu satıcılığı yapan bir şebekenin olduğu belirtildi. Bunun üzerine harekete geçen ekipler, şebekeyi teknik ve fiziki takip yoluyla izledi. Yapılan çalışmaların tamamlanmasının ardından Yurt İçi Uyuşturucu Satıcıları ile Mücadele Büro Amirliği ekipleri dün sabahın erken saatlerinde operasyon hazırlığı yaptı.

Gün ağarmadan, Fatih'e bağlı Defterdar, Ayvansaray, Balat, Zeyrek, Atikali, Cibali, Haydar, Hırkai Şerif, Mevlanakapı, Sinanağa, Haseki Sultan, Yavuz Sultan Selim mahallelerinde 26 adrese eş zamanlı baskın düzenlendi. Operasyona Havacılık Şube Müdürlüğü ekipleri ile Özel Harekat Şube Müdürlüğü ve Çevik Kuvvet ekipleri de katıldı. Yapılan baskınlarda 13 kişi gözaltına alındı. Arama yapılan adreslerde 74 gram kokain, 82 gram esrar, 5 litre amonyak, 582 gram bonzai, 2 bin 148 adet ecstasy ve 2 ruhsatsız tabanca ile 62 adet mermi ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler sağlık kontrolünün ardından işlemlerinin yapılması için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

KİLİDİ KIRILMAYAN KAPIYI PARÇALAMA ANLARI KAMERALARA DA YANSIDI

Polisin yaptığı operasyon polis kameralarına da yansıdı. Görüntülerde, özel harekat ekiplerinin desteği ile adreslerin bulunduğu sokaklarda ilerleyen polisler ve güvenlik önlemlerini alan ekiplerin koçbaşı ile bir kapıyı kırmaları yer alıyor. Kilit yerinden kırılmayan kapının tamamen parçalanmış olması dikkat çekiyor.

OPERSYONU, POLİS HELİKOPTERİ KEMARASI DA KAYDETTİ

Ayrıca evlerde yapılan aramalar, uyuşturucu ve bazı silahların bulunma anları ile eğitimli narkotik köpekleri ile yapılan aramalar da görüntülere yansıyor. Kameralara yansıyan bir diğer görüntü de ise operasyona destek veren polis helikopterinden çekilen görüntüler yer alıyor. 

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.08.17 17:46 - Son Güncellenme: 2013.08.17 17:46 - HABER MERKEZİ
A