İstanbul'da İsrail Konsolosluğu önünde protesto

İstanbul'da İsrail Konsolosluğu önünde protesto

İstanbul'da vatandaşlar İsrail devletinin Filistinlilere karşı saldırılarını protesto etmek için İsrail Konsolosluğu önüne geldi. Protestolara katılan Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) temsilcileri konsolosluk önünde basın açıklamasında bulundu.

2021.05.13 01:44 - Son Güncellenme: 2021.05.13 11:41 - Güncel
A
İstanbul'da İsrail Konsolosluğu önünde protesto

İstanbul'da vatandaşlar İsrail devletinin Filistinlilere karşı saldırılarını protesto etmek için İsrail Konsolosluğu önüne geldi. Pankart ve bayraklarla ''Kahrolsun İsrail'' sloganları atan vatandaşlar uzun süre konsolosluk çevresinde eylem yaptı. Öte yandan protestolara Kadın ve Demokrasi Derneği(KADEM) ve Birleşik Taksi Şoförleri Derneği üyeleri ve temsilcileri de katıldı.

Konsolosluk önünde basın açıklaması yapan Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Yönetim Kurulu Üyesi Sevim Zehra Cankaya, ''Kudüs özgür değilse dünya tutsaktır. Dünya artık rutin haline gelen İsrail saldırılarından bir yenisine daha şahitlik ediyor günlerdir. İsrail sistematik işgal politikasını Şeyh Cerrah Mahallesi'nde Filistin halkının evlerini gasp ederek sürdürürken, fanatik grupların Birlik Bayramı adı altında Mescid-i Aksa'ya yönelik baskın girişimi, Kudüs Müslümanlarının kadın-erkek omuz omuza verdikleri mücadele ile engellendi. Bu direniş sırasında yüzlerce Filistinli yaralandı. Öfkesini Gazze'ye yönelten İsrail, tarihini oluşturan kanlı katliamlara yenilerini ekledi'' diye konuştu.

Taksiciler konvoy halinde konsolosluk önüne geldi. Birleşik Taksi Şoförleri Derneği üyeleri de İsrail'in Filistinlilere karşı saldırılarını kınayan bir konuşma yaparken eylemlerini gerçekleştirilen vatandaşlar bir süre sonra evlerine döndü.

İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını protesto eden çift, Levent'teki İsrail Başkonsolosluğu önünde araçlarını yaktı.

İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına tepkiler sürüyor. Beşiktaş Levent'teki İsrail Başkonsolosluğu önüne gelen bir çift, otomobillerini yol ortasında ateşe verdi. Çift alev alev yanan otomobillerini cep telefonuyla görüntülerken İsrail'e tepkilerini de dile getirdiler.

Görüntüyü çeken kadın, "İsrail Konsolosluğu önünde arabamızı yakıyoruz. Canı yanan Müslüman kardeşlerimiz için yapıyoruz. Orada ağlayan çocuklar için yapıyoruz. Anaları babaları ölen çocukları için yapıyoruz. İsrail'de işkence çeken Müslüman kardeşlerimiz için yapıyoruz. Gazze'deki işkence için yapıyoruz. Gerekirse bu uğurda şehit oluruz. Yeter ki onların gözyaşları dinsin. Yeter ki aileler ağlamasın. Yeter ki çocuklar ağlamasın. Yeter ki kimse ağlamasın. Yeter ki Müslüman kardeşlerimizin canına zeval gelmesin. Gerekirse şehit olmaya razıyız. Herkes bir şeyler söylüyor. Müslümanlar, masum çocuklar ölüyor. Yarın bayram, bayramı göremeden ölen çocuklar var. Düşman kurşunuyla ölenler var. Analar var, babalar var. " ifadelerini kullandı.

 

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2021.05.13 01:44 - Son Güncellenme: 2021.05.13 11:41 - Kübra Coşar-pasif
A