İstanbul'da gemi karaya oturdu

İstanbul'da gemi karaya oturdu

İstanbul'da Riva açıklarında kuru yük gemisi karaya oturdu. İstanbul'dan Rusya'ya giden ve Beykoz açıklarında karaya oturan Panama bandıralı kargo gemisi çabalar sonucu kurtarıldı.

2021.01.27 18:23 - Son Güncellenme: 2021.01.27 20:44 - Güncel
A
İstanbul'da gemi karaya oturdu

Karadeniz'de etkili olan şiddetli fırtına 190 metre boyundaki  Panama bandralı kuru yük gemisini sürükledi.

Gemi Riva açıklarında karaya oturdu.  Gemi kaptanının yardım çağrısı üzerine Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne bağlı Kurtarma 8 ve Kurtarma 11 römorkörleri bölgeye sevk edildi. Ekiplerin bölgedeki çalışma faaliyetleri yürüttü.

İstanbul Valiliği Riva açıklarındaki gemiye ilişkin açıklama yaptı. 

Yapılan açıklamada, "Tekirdağ Limanı'ndan Rusya'nın Kavkaz Limanı'na gitmekte olan Panama bayraklı PETRA STAR isimli boş kuru yük gemisi, bugün saat 16.55'te makine arızası yaparak Yön Burnu açıklarında sürüklenmeye başlamıştır." denildi. 

Açıklamada, "Gemiden yapılan yardım talebinin ardından, Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı TCSG-906 Sahil Güvenlik botu ile Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Nene Hatun Acil Müdahale gemisi, Kurtarma-8 ve Kurtarma-11

römorkörleri ivedilikle olay mahalline yönlendirilmiştir. Makinesi çalışır durumda olan gemi, bu saat itibariyle karaya oturmamıştır. Kara tahlisiye (can kurtarma) ekiplerimiz olay bölgesinde hazır durumdadır." ifadelerine yer verildi. 

İstanbul'dan Rusya'ya giden ve Beykoz açıklarında karaya oturan Panama bandıralı kargo gemisi çabalar sonucu kurtarıldı.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2021.01.27 18:23 - Son Güncellenme: 2021.01.27 20:44 - Kübra Coşar-pasif
A