İsrail Suriye'ye yeniden saldırmaya başladı!

İsrail Suriye'ye yeniden saldırmaya başladı!

İsrail Genelkurmay Başkanı Gadi Eisenkot, ülkesinin Suriye'deki saldırılarına yeniden başladığını duyurdu.

2018.03.28 15:00 - Son Güncellenme: 2018.03.28 15:02 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
İsrail Suriye'ye yeniden saldırmaya başladı!

Eisenkot, "The Jerusalem Post" gazetesine verdiği demeçte, geçen ay  bir İsrail savaş uçağının düşürülmesinin ardından Suriye bölgelerini yeniden  hedef almaya başladıklarını belirtti.

Eisenkot ayrıca, İran'ın Golan Tepeleri'nin İsrail sınırı tarafına  yaklaşmaya cesaret edemediğini, Hizbullah'ın da İsrail'de belirli hedefleri  vurabilmek için yeterli füze gücüne sahip olmadığını söyledi. 

İsrail ordusu, geçen ay Suriye'de bulunan "İran hedeflerine" saldırı  düzenleyen jetlerinin uçaksavar ateşiyle hedef alındığını ve bir F-16'nın  düştüğünü açıklamıştı.

Orduya gerçek mermi kullanma izni

Öte yandan Eisenkot, Gazze Şeridi'nin çevresindeki duvarın bu yılın  sonuna kadar tamamlanacağı vaadinde bulunarak, cuma günü sınır bölgesi  yakınlarında düzenlenmesi planlanan yürüyüşte Filistinlilerin, İsrail alt  yapılarına saldırması durumunda orduya gerçek mermi kullanma izni vereceğini  kaydetti.

Bariyerlerin güçlendirileceğini ve İsrail topraklarına sızma  faaliyetlerini engellemek için askerlerin konuşlandırılacağını belirten Eisenkot, "Bir kişinin güvenlik güçlerinin alt yapısına yönelik bir saldırı girişiminde  bulunması durumda ateş edilmesine izin verildi." ifadesini kullandı.

Filistinli gruplar, 30 Mart Toprak Günü'nde Gazze Şeridi-İsrail  sınırında "Büyük Dönüş Yürüyüşü" düzenlemeyi planlıyor. Filistinli çok sayıda  kuruluş, 1948'de topraklarından göç etmek zorunda bırakılanların "geri dönüş"  hakkını kullanabilmeleri için düzenlenen yürüyüşe destek çağrısı yapıyor.

 

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2018.03.28 15:00 - Son Güncellenme: 2018.03.28 15:02 - HABER MERKEZİ
A