İsrail-Mısır arasında çatışma çıktı!

İsrail-Mısır arasında çatışma çıktı!

İsrail-Mısır arasında sınır bölgesi olan Refah'ta iki ülke arasında çatışma çıktı, çatışma sonucu Mısırlı askerler hayatını kaybetti.

2024.05.27 17:08 - Son Güncellenme: 2024.05.27 17:08 - Dünya - MİLLİYET
A
İsrail-Mısır arasında çatışma çıktı!

Refah sınır kapısında İsrail ordusu ile Mısır güçleri arasında çatışma çıktı. Mısır kaynakları İsrail kuvvetlerinin ateş açtığını iddia ediyor. Bir Mısırlı askerin öldürüldüğü, İsrail tarafında ise herhangi bir can kaybının olmadığı bildirildi.

İsrail medyasında çıkan haberlerde ise iki Mısırlı askerin öldüğü iddia ediliyor. Walla internet sitesi ayrıca haberin İsrail ordusundan özel izin alınarak yayınlandığını ifade etti.

İsrail medyasından Jerusalem Post ve Maariv gazeteleri de çatışmayı doğruladı. İki gazete de çıkan çatışmada Mısır kanadında bazı askerlerin öldüğünü ve yaralandığını yazdı. Jerusalem Post ayrıca İsrail ordusunun Mısır ile jet hızında ateşkes ilan etmek için temaslara başladığını belirtiyor.

İSRAİL ORDUSU DOĞRULADI

İsrail ordusu resmi X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "Birkaç saat önce Mısır sınırında silahlı saldırı yaşandı. Soruşturmaya ve Mısır kanadıyla görüşmeler sürüyor" ifadesini kullandı.

Öte yandan Mısır aylardır İsrail'in Refah'a yönelik saldırılarına karşı çıkan bir politika izliyor çünkü olası bir göç dalgasının kendi ülkesine yaşanmasını istemiyor. Kahire yönetimi bu bağlamda sınırda tel duvarlar örüp güvenliği artırsa da ülkenin belli yerlerine olası göç için mülteci kampları dahi kurdu.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2024.05.27 17:08 - Son Güncellenme: 2024.05.27 17:08 - MİLLİYET
A