İspanya Başbakanı Sanchez, kamu görevlerini askıya aldı!

İspanya Başbakanı Sanchez, kamu görevlerini askıya aldı!

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, dün eşine yöneltilen suçlamalar sebebiyle kamu görevlerini askıya aldığını ve görevinde devam etme veya etmeme kararı vereceğini açıkladı. Sanchez'e destek açıklamaları arka arkaya gelmeye başladı.

2024.04.25 12:29 - Son Güncellenme: 2024.04.25 12:30 - Dünya - DHA
A
İspanya Başbakanı Sanchez, kamu görevlerini askıya aldı!

İspanya Başbakanı Sanchez'in eşi Begona Gomez'e eşinin pozisyonunu iş anlaşmalarını etkilemek için kullanma suçu yöneltilmiş ve hakkında adli soruşturma başlatılmıştı. Başbakan Sanchez, dün akşam bir açık mektup paylaşarak suçlamaları reddedip, bunun sağ politikanın yarattığı bir 'çamur çukuru' olduğunu belirtti. Sanchez, Pazartesi gününe kadar kamu görevlerini askıya aldığını açıklayarak "Durup düşünmem gerekli" dedi. Sanchez, ayrıca görevinde devam edip etmeme kararını da açıklayacağını vurguladı.

İspanya'da 2018 yılından itibaren başbakanlık görevini yürüten Sanchez'e Çalışma ve Sosyal Ekonomi Bakanı Yolanda Diaz destek vererek "Zor bir dönemde Hükümet Başkanı'nın kararına herkes destek veriyor. Sağın hücumu bir yere varamıyor. Demokrasiyi, ilerici bloğu ve insanların hayatlarını bu kadar iyileştiren koalisyon hükümetinin meşruiyetini savunmalıyız" dedi.

"DİREN PEDRO"

Sanchez'e bir başka dikkat çekici destek ise İtalya'nın başkenti Roma'nın Belediye Başkanı Roberto Gualtieri'den geldi. Roma Belediye Başkanı Gualtieri, "İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ile maksimum dayanışma. Haydi Pedro, diren! İspanya ve Avrupa'nın dürüstlüğünüze ve yetkinliğinize ihtiyacı var" açıklamasını yaptı.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2024.04.25 12:29 - Son Güncellenme: 2024.04.25 12:30 - DHA
A