İslamiyetle en geç tanışan ülke

İslamiyetle en geç tanışan ülke

Uzak Asya'daki birçok ülkenin aksine, İslamiyet'in en geç tanındığı ve yayılmaya başladığı ülke Japonya.

2012.08.20 11:36 - Son Güncellenme: 2012.08.20 11:37 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
İslamiyetle en geç tanışan ülke

Tarihçilerin büyük bölümü Japonya'da İslamiyet'in tanınma ve yayılma sürecinde yoğur bir Türk-Tatar etkisinden söz ediyor.
Japonya'da yaşayan birçok Müslüman'ın, Japonya'ya göç eden Tatarlar sayesinde Müslüman olan kimselerin torunları olduğu kaydediliyor.
Kaynaklar "vatansız topluluklardan olan" Tatarların ne Rus ne de Türk vatandaşı olduğunu anlatıyor.
Günümüzde Japonya'da İslamiyetin simgesi, Türkiye'nin yaptırdığı Tokyo Camisi. Japon Müslümanlarının yanı sıra birçok farklı millet, külliye şeklinde inşa edilen bu camideki kültürel etkinlik ve konferanslara katılıyor.
Camide hutbeler Türkçe, İngilizce ve Japonca olmak üzere 3 dilde okunuyor.
Japonya'da günümüzde diğer milletlerle birlikte 300 bin Müslüman olduğu kaydedilirken, ülkede İslamiyetin her yıl daha iyi tanındığı ve Müslüman sayısının arttığı ifade ediliyor.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2012.08.20 11:36 - Son Güncellenme: 2012.08.20 11:37 - HABER MERKEZİ
A