İşitme engelli genci döven Fırat K. ve yanındaki 2 kişi tutuklandı

İşitme engelli genci döven Fırat K. ve yanındaki 2 kişi tutuklandı

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde işitme engelli genci öldüresiye döven ve şiddet görüntüsü sosyal medyada büyük tepki toplayan 'delikanlı' lakaplı şahıs ve beraberindeki 2 şüpheli tutuklandı.

2021.03.26 18:03 - Son Güncellenme: 2021.03.26 18:26 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
İşitme engelli genci döven Fırat K. ve yanındaki 2 kişi tutuklandı
00:45 İşitme engelli genci döven Fırat K. ve yanındaki 2 kişi tutuklandı

İLGİLİ VİDEO

İşitme engelli genci döven Fırat K. ve yanındaki 2 kişi tutuklandı

02:15 Engelli vatandaşı döven Fırat K.'nın yeni görüntüleri ortaya çıktı

İLGİLİ VİDEO

Engelli vatandaşı döven Fırat K.'nın yeni görüntüleri ortaya çıktı

İzmit'te, Engin E.'yi darbedip görüntülerini sosyal medyada paylaşması üzerine gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen Fırat K. ve olay anında yanında olan E.M. ve M.A. çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'nde ifadesi alınan Fırat K., Engin E.'nin kendisiyle cinsel ilişkiye girmek istediğini iddia etti.

Engin E. ile M.A. aracılığıyla tanıştığını belirten Fırat K., olay günü Engin E.'nin İzmit'te yürüyüş yolunda anahtarlık sattığını belirterek, daha sonra 4 arkadaş birlikte alkol aldıklarını söyledi.

Fırat K. bu sırada Engin E.'nin kendisiyle cinsel ilişkiye girmek istediğini ve tacizde bulunduğunu ileri sürerek, alkolün etkisiyle kendisini kaybederek Engin E.'yi dövdüğünü, Engin E.'nin telefonunu alıp görüntülerini çekerek, sosyal medya hesaplarından paylaştırdığını söyledi.

Aydın'da yaşayan işitme engelli Engin E., 'Delikanlı' lakaplı Fırat K'nın 'Hediyelik eşya işinde çalışır mısın?' teklifi üzerine İzmit'e geldi. Hediyelik ürünlerin satışını gerçekleştiren Engin E., Fırat K. ve yanında bulunan arkadaşları ile bir dağ evine gitti. Burada iddiaya göre Fırat K. ve arkadaşları, Engin E'yi darp etmeye başladı. Fırat K., elindeki bıçağı işitme engelli Engin D'nin boğazına dayadığı haldeki çekilen görüntüsünü sosyal medyadan paylaştı. Engin E'nin ise işaret dilini kullanarak darp edildiği anları anlattığı görüntüsü, sosyal medya kullanıcıları tarafından "#FıratDelikanlıTutuklansın" hashtagi ile paylaşıldı.

Kısa sürede sosyal medya kullanıcılarının tepkisini çeken görüntüler, büyük yankı uyandırdı.
Engin E. şikayetçi olurken, Fırat K. ise olaydan sonra kayıplara karışmıştı. Olayla ilgili geniş çaplı çalışma başlatan Kocaeli polisi Fırat K'yı ve olayla ilgisi olduğu belirlenen E.M. ve M.A'yı dün gözaltına aldı. Polis merkezindeki işlemleri tamamlanan zanlılar, bugün Kocaeli Adliyesi'ne sevk edildi. Hakim karşısına çıkartılan şahısların 3'ü de tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2021.03.26 18:03 - Son Güncellenme: 2021.03.26 18:26 - HABER MERKEZİ
A