Işıklı Atatürk panoları neden söküldü?
BAŞKENT'te iki ışıklı Atatürk panosunun söküldüğünü belirten CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, TBMM'ye verdiği soru önergesinde panonun neden söküldüğünü ve talimatı kimlerin verdiğini sordu.
2013.04.22 18:18 - Son Güncellenme: 2013.04.22 18:18 - Güncel - HABER MERKEZİ
Panolardan ilki, Gençlik Parkı'ndaki yenileme çalışmaları kapsamında 2011 yılında Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından kaldırılırken, Maltepe'de Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerinde bulunan Atatürk panosu da geçtiğimiz günlerde ENERJİ-SA yetkilileri tarafından söküldü. Büyükşehir ve ENERJİ-SA yetkilileri, sökülenlerin yerine Atatürk'ün şahsına ve Ankara'ya yakışacak bir şekilde yenilerinin konulduğunu bildirdiler.
MODERN IŞIKLARLA YANSITIYORUZ
Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileri Gençlik Parkı yenileme çalışmaları kapsamında eskiyen panoyu kaldırdıklarını ve yerine led ışıklarla Atatürk'ün silüetini yansıttıklarını vurguladılar. Türk bayrağı ve Atatürk silüetlerini lazerle hareketli olarak her akşam ışıklı su gösterilerinde yansıttıklarını belirten yetkililer, "Artık Türkiye'de kullanılmayan ampüllerle yapılan ışıklandırmayı halen arıyorlar, oysa ki biz son teknolojiyle Atatürk'ü her gün yansıtıyoruz. Gençlik parkına bir uğrasınlar ezbere konuşmasınlar. Öküz altında buzağı aramaya çalışıyorlar, kimse kendini daha çok Atatürkçüyüm diye ön plana çıkarmasın, Atatürkçülük ülkeye hizmet etmekle olur, bir takım saplantılarla olmaz" dediler.
ATATÜRK'E YAKIŞIR BİR ŞEKİLDE YENİLEDİK
ENERJİ-SA Başkent Elektrik Metropol Şebeke İşletme Müdürlüğü yetkilileri ise ışıklı Atatürk panosunun çok eski olduğunu belirterek, "Panonun lambalarının çoğu yanmıyordu, çok eski bir panoydu. Restorasyon çalışması yaptık, siyah bir zemin üzerine Atatürk portresini yeniden yaptık ve ışıklandırdık. Ankara'ya yakışacak bir şekilde pano daha güçlü ve yeni lambalarla aydınlanacak" bilgisini verdiler.